Ehdotuksia alkoholin kokonaiskulutuksen alentamiseksi (+ Mufloni CCCCC IPA)

Keskustelu keskioluen keventämisestä kestää kestämistään. Koska viranomaiset perustelevat rajan alentamista kokonaiskulutuksen laskulla ja koska kokonaiskulutus tuntuu olevan ainoa asia, mikä näitä viranomaisia asiassa kiinnostaa, oli se järkevää tai ei, ajattelin auttaa. Nimittäin kun olutharrastajat, panimot, maahantuojat ja noh, ihmiset yleensä eivät laimentamisesta tunnu perustavan, on löydettävä muita keinoja kokonaiskulutuksen laskuun. Tässä muutamia ratkaisuja, joissa oluen makuun ja aromiin ei tarvitse koskea tai pilata pienpanimoiden elämänuraa tekemällä markkinoista mahdottomia.

1) Pakataan olutpullot betoniharkkoihin. Näin olutpullon avaaminen taltan ja vasaran kera kestää niin kauan, ettei olutta tule juotua tuhottomia määriä ja kulutus laskee. Lisäbonuksena betoni, taltta- ja vasarateollisuus nauttivat valtaisaa kasvua ja kirkkaisiin pulloihin pakatut oluetkin ovat suojassa auringolta.

2) Värjätään bulkkiolut pinkiksi ja sallitaan vain sateenkaaripohjainen markkinointi. Näin jokainen juntti homofoobikko Hirvisaaren johdolla vaihtaa tiukkaan viinaan, pikkutytöt taas eivät yleensä välitä oluen mausta, joten niiltäkin tuote on turvassa. Koska tiukkaan viinaan ollaan lainsäädännöllä ja verotuksella ohjaamassa koko ajan muutenkin, virkamiesten logiikalla tämä on hyvä asia ja kokonaiskulutus laskee. En tiedä miten, mutta ilmeisesti ministeriöissä päin tietävät, niin luotan heihin. Myös Alkon myynti nousee, sitähän tässä on haettu muutenkin.

3) Kiinnitetään jokaiseen oluentarjoiluastiaan pieni kaiutin, joka haukkuu pullon/tölkin avaajan juopoksi ja huonoksi ihmiseksi, joka vain aiheuttaa verovarojen hukkakäyttöä, kansanterveyden alenemista, syntiä ja pahuutta isiemme maahan. Alkuun kulutus laskee, sitten taas palaa ennalleen ihmisten tottuessa, mutta kun jatkuva moittiminen ja aivopesu jatkuu tarpeeksi kauan, kansalainen ennen pitkää hajoaa henkisesti ja joko lopettaa juomisen tai ampuu itseään suuhun. Koska pullon puhuma sanoma on viranomaisten viesti muutenkin, näin se saataisiin tehokkaasti ja suorasanaisesti perille.

4) Viedään kaikki suomalainen olut valtion rahoilla Viroon ja subventoidaan risteilymatkat ilmaiseksi. Näin kotimaan kokonaiskulutus tilastoissa laskee merkittävästi ja gallupkyselyillä mitattava maahantuonti voidaan kuvitella leikisti laskusuuntaiseksi niin kuin nykyäänkin.

5) Tehdään oikein komia kampanja, jossa luvataan, että jos kulutus saadaan pysymään 5% alempana, Pekka Puska muuttaa pysyvästi Etelänavalle. Tässä olisi sitä porkkanaa kepin sijaan.

Jos laimentamiseen täytyy kuitenkin lähteä, niin näin rankoissa muutoksissa suosittelisin lähestymään ensi alkuun asiaa pilottituotteella. Varmasti suosituksi pilottituotteeksi voisi ottaa lähikauppoihin vanhan klassikon Koskenkorvan, uutena 3,5% versiona. Näin voitaisiin tarkkailla miten hyvin laimennettu tuote asiakkaille maistuu ja miten paljon se vaikuttaa kokonaiskulutukseen.

Ehdotan näitä ratkaisuja ylpeänä ja varmana siitä, että niissä on tasan yhtä paljon järkeä kansanterveyden ja maalaisjärjen kannalta kuin oluen kaupparajan laskemisessakin.

---
CCCCC IPA
Panimo: Beer Hunter's
Maa: Suomi

Tyyli: IPA
Alkoholia: 7%
Kantavierre: 17,4 Plato
Katkeruus: 100 IBU
Väri: 63,9 EBC

Lyhyt miniarvio Beer Hunter'sin Mufloni CCCCC IPAsta, kun vihdoin viimein sitä onnistuin Alkosta löytämään. Kuin palkkioksi odottamisesta, pullo oli täytetty ekstratäyteen. Pullo sihahti avatessa ylitäytön seurauksena niin vähän, että luulin oluen jääneen hapotta, mutta ei onneksi.

Jos joku ihmettelee mysteeristä nimeä, niin se tulee siitä, että kaikki käytetyt humalat alkavat C-kirjaimella. Tämän lyhenteen sentään pystyy päättelemään, toisin kuin Stadin Panimon MIWtFy-sour alen, jonka olen päättänyt tarkoittavan "Mitä Ihmettä What the Fuck, Yum!"

Metsäinen, sitruksinen, tervainenkin aromi. Hienon täyteläinen ja pehmeä runko. Mallas jää IPAlle
tyypillisesti aika vahvasti sivuosaan. Pientä makeaa toffeista, ehkä vähän pähkinäistä makeutta on aistittavissa, josta voimakas humalointi ponnistaa läpi päärooliin. Pitkä karvas, maukas jälkimaku. Erinomainen, ehkäpä Suomen paras, IPA. 5/5

Kommentit