Kona Brewing Big Wave Golden Ale

Big Wave Golden Ale
Panimo: Kona Brewing
Maa: USA

Tyyli: Golden Ale
Alkoholia: 4,4%
IBU: 21

Pisteet: 2/5
Lyhyesti: Vetisehkö hedelmäinen ale.

Ison Roban K-kaupassa sattui silmään ihan uusi panimotuttavuus Kona Brewing. Panimolta oli hyllyssä Longboard Island niminen lager ja tämä Big Wave golden ale. Kuten nimistä voi päätellä Kona ratsastaa osavaltionsa kunniaksi häpeilemättömän havaijilaisella meiningillä. Mikäs siinä, tosin pulloon kohokuvioitu "Liquid Aloha!"-teksti menee kyllä jo aavistuksen kornin puolelle.

Kona Brewing on 1995 Havaijin "isolle saarelle" (eli Havaijille) perustettu pienpanimo, joka on tuottanut Big Wave Golden Alea alusta saakka. Nykyään valikoimaa on toki enemmän ja kokoakin tuotannon puolesta sellaisen reilun puolikkaan Olvin verran.

Odotin pelkän pullon perusteella jotain perinteistä jenkkihumaloitua länsirannikon APA-linjaa, mutta olut vähän yllätti. Vaalean kultainen olut, isoreikäisellä vaahdolla. Tuoksu ei ole ollenkaan amerikkalaisen alen oloinen, enemmänkin muistuttaa vähän kehnoa belgialaista vaaleaa alea. Vähän tunkkainen ja pahvinen taustalta, mutta pääosin miellyttävän hedelmäinen tuoksu.

Suutuntuma on kovin vetisen löysä, joka vähän tappaa sitä mitä mausta saisi irti muuten. Hedelmäinen, kukkainen, vähän latistuneen real alemäinen meininki. Tuntuu, että hedelmäisyys on enemmänkin hiivasta lähtöisin kuin humaloista, mutta luultavasti voin olla pahasti väärässä. Tavallaan ihan kiva, mutta epäilisin, että tuoreempana Citra/Galaxy-humaloinnin aromit olisivat enemmän edukseen. Nyt jää vähän väsähtäneeksi ja tunkkaiseksi, kun odottaisi pirteyttä. Liekö näitä toiselta puolen palloa kannattaa roudata. 2/5


Kommentit