Maitokaupan uusi kuningas: Beer Hunter's Mufloni IPA

Mufloni IPA
Panimo: Beer Hunters
Maa: Suomi

Tyyli: IPA
Alkoholia: 4,5%

Pisteet: 5/5
Lyhyesti: Kaupan paras IPA.

Porista monesti mainitsevat karhun, joka ei ole asunut seudulla aikoihin. Karhu muutti kauan sitten Keravalle, ja senhän tietää mitä Keravalta tulee: paljon uhoa, vähän näyttöjä. Porissa on nykyään Mufloni, eli pukki, karhupanimon vartijana.

Karhupanimon hankinnan myötä Beer Hunter'sin tuotoksia on hienoa kyllä alkanut näkyä vilkkaammiin muuallakin maassa, nyt viimeisempien joukossa aiemmin arvioimani aamupala-stout ja tämä IPA ovat tulleet S-ketjun valikoimiin. Luultavasti muuannekin.

Viileänä voimakas metsäinen, pihkainen jenkkihumalan (chinook?) aromi, lämpimämpänä makean keksimäinen mallas tulee esiin enemmän, humalan vaimentuessa selvästi. Ymmärrettävästi hitusen ohut, mutta runkoa on silti jopa yllättävän paljon. Makeus tulee erinomaisesti voimakkaan metsäisen, yrttisen, jopa hieman salmiakkisen humaloinnin tueksi. Katkerointikaan ei lähde liikoja revittelemään vaan pysyy oivasti tasapainossa.

Testasin eilen tulisen ruuan kanssa ja nyt ihan omillaan. Toimii reilusti chilillä tehostetun paistetun riisin parina loistavasti, itse asiassa tulisuus herkistää suuta niin, että Mufloni vaikuttaa paljon tuhdimmalta IPAlta kuin onkaan. Hetken epäröin onko porilaisilta livahtanut pulloon isompaa veljesolutta. Oluessa on tarpeeksi luonnetta, ettei jää ruuan varjoon.

Hieno olut! CCCCC IPAn pikkuveli selvästi ja maitokauppavahvuisista Suomessa myydyistä ipoista aivan kärkikastia. Tai oikeastaan paras. Aamupalastoutiin pettyneenä tämä on juuri sitä mitä odotin Beer Hunter'silta sen kauppaan saapuessa. Alle kolmen euron hintakaan ei päätä huimannut, näin paikalliseen hintatasoon alistuneena. Hyvvöö.

Kommentit