Little Valley Ginger Pale Ale

Ginger Pale Ale
Panimo: Little Valley Brewery
Maa: Englanti

Oluttyyli: Pale Ale / Maustettu
Alkoholia: 4%

Pisteet: 3/5
Lyhyesti: Pirteä inkiväärillä maustettu, muuten melko mitään sanomaton pale ale. Kirpeä irtokarkkiolut.
Suosittelen: Kesäoluthan tämäkin. Ehkä niille, joilla on ongelmia "tavallisen" makuisen oluen kanssa.

Kampin Keskuksen K-Kaupan erinomaisissa olutvalikoimissa on ollut jo jonkin aikaa englantilaisen Little Valleyn luomupanimon ruokakauppavahtuisia tuotoksia. Ainakin tämä Ginger Pale Ale, Withens Pale Ale ja Hebden's Wheat on sattunut silmään. Olen tainnut muullakin joitakin näistä nähdä. Hinta on vain yleensä hinattu sille tasolle, etten ole viitsinyt neljää-viittä euroa pulittaa pullosta jos hyllyssä on ollut mielenkiintoisempaakin tarjolla.

Ginger Pale Ale on lisäksi vielä reilun kaupan merkillä varustettu ja tarkemmin tarkasteltuna se viittaa sekä lisättyyn inkivääriin ja yllättäen myös ruokosokeriin. Ilmeisesti sitä tarvitaan tasapainottamaan inkiväärin pistävyyttä tai jotain. Mallas ja humala lie ihan englantilaista tuotantoa, jolle ei reilun kaupan merkkejä myönnetä, kun eihän länsimaalainen länsimaalaista riistä. Paitsi toisinaan.

Meripihkan värinen, valkoinen vaahto, aivan perus pale alen linjoilla mennään. Tuoksussa selvä inkivääri, miedosti pahvia ja hiivaa. Suutuntuma on kevyt ja laihahko, mutta ei niin vetinen kuin odotin. Maussa inkivääriä selvästi, ei liikaa. Sokerilisä tuo inkivääriin vähän irtokarkkihenkisen olemuksen ja luultavasti avaa sitä aika paljon, näin ummikkona olettaisin. Aika miellyttävä inkivääri, tosin sen päälle ei paljon muuta olekaan. Vähän hunajaa, kirpakkaa ufokarkkia, kevyt humalointi.

Olisi varmaan ihan kiva miedompi kesäjuoma nuorisolle, jos ei olisi holtittomissa hinnoissa. Kovin yksipuoleinen noin muuten, eikä varsinaisesti oluena niin kovinkaan ihmeellinen. Annan 3/5 koska tykkään inkivääristä. Jos inkivääri ei ole sydäntä lähellä niin siitä voi huoletta tiputtaa yhden pois, ei tämä oluena niin kummoinen ole.

Kommentit