La Trappe Witte Trappist


Witte Trappist
Panimo: De Koningshoeven (La Trappe)

Maa: Alankomaat
Tyyli: Witbier
Alkoholia: 5,5%

Pisteet: 3/5
Lyhyesti: Ihan kiva witbier.
Suosittelen: Kesäolut.

De Koningshoevenin luostari on ainoa ei-belgialainen trappistipanimo ja siinäkin mielessä poikkeus joukossa, että sillä on muihin verrattuna suorastaan holtittomasti oluita (eli yhdeksän) tarjolla La Trappe-brändinsä alla. Tavallisen dubbel/tripel/quadrupel - setin lisäksi on mm. luomuolut Puur ja sitten tämä vehnäinen Witte Trappist, joka on tänä vuonna Alkon kesävalikoimassa. Witte Trappist on näemmä tehty ilman witbierissä perinteistä appelsiininkuorta ja korianteria.

Ulkonäkö on perus-witmäinen, vaaleankeltainen oljen värinen, jonka päällä tiivis ja kaunis valkoinen vaahto. Tuoksu on sitruunainen, hedelmäinen. Siitä löytyy myös kukkaketoa ja ruohikkoa. Pieni metallisuus häivähtää jostain taustalta, mutta ei negatiivisesti.

Suutuntuma on miellyttävä ja kevyt. Vetisyyttä on odotetusti hieman, mutta melko vähän. Maku on witbierille tyypillisesti kevyt ja melko hento. Siinä on kirpeää hedelmää, sellaista sitruunan kautta omenaksi muovautuvaa, happamuutta, joka kasvaa juodessa ja jättää suuhun humaloinnin kanssa mukavan jälkimaun pitkäksi aikaa. Muuten mausta avautuu jotain, josta tulee mieleen vain sanat "kultainen aukeus", joka kuulostaa helvetin teennäiseltä, mutta kun en nyt parempaakaan kuvausta sille fiilikselle keksi.

En ole mikään erityisen suuri vehnäoluen ystävä, mutta jos sitä juo, niin mielummin sitten witbieriä ja tämä on ihan kiva wit. Kyllä tätä kesän ratoksi juo. 3/5

Kommentit