Beer Hunter's Mufloni IPA

Mufloni IPA
Panimo: Panimoravintola Beer Hunter's

Oluttyyli: India Pale Ale
Alkoholia: 6%
Kantavierre: 15,3%
IBU: 60

Arvio: 3/5
Lyhyesti: OK IPA. Hyvää Suomesta!









Porilaiset osaavat muutakin kuin kuunnella jatsia ja puhua epäselvästi: Porilainen Beer Hunter's on ehkä Tampereen Plevnan jälkeen suosikkini suomalaisista pienpanimoista. Beer Hunter's julkaisee tuotteensa pässiteemaisella Mufloni-brändillä, joista yhteenkään en ole tähän mennessä vielä varsinaisesti pettynyt.

Ikävä kyllä koska olen ollut perhanan epäonninen pienpanimotapahtumien ajoituksen suhteen (aina jossain juuri silloin), Muflonien maistelut ovat jääneet verrattain vähäiseksi. Sen kerran kun vaivauduin jokunen vuosi sitten Poriin asti ja hymy suussa menin Panimoravintolan itsensä tiskille Muflonia tilaamaan, niin kaikki panimon omat tuotteet olivat juuri loppuneet. Viime vuosina saatavuustilanne on ainakin pullotuotteiden osalta ilmeisesti vähän parantunut, mutta alko-vahvuisia Mufloneita ei silti varsinaisesti kanneta syliin joka kulmalla. Alkon juhlavuoden kunniaksi oli Mufloni IPAa kuitenkin ilmestynyt hyllystöön muiden suomalaisten pienpanimoiden tuotteiden viereen.

Pienenä disclaimerina alla olevaa kohtaan: Nenäni on talven kunniaksi jonkun verran tukkeessa, joten arvio ei välttämättä ole ihan niin justiinsa.

IPA on suodattamaton, kaunis tummahko oranssi hyvällä vaahtopäällä. Tuoksussa on kukkaisuutta ja ööh... ipamaisuutta jos noin redundantti ilmaisu sallitaan. Suutuntuma voisi olla tuhdimpikin, mutta pehmeä se on, eikä humala lyö päälle mitenkään valtoimenaan vaan astuu esiin maltaan alta varovasti kuin vaaniva itsensäpaljastaja. Pieni hedelmäisyys yrittää jostain takavasemmalta päästä katkeroinnin poplarin ohi, mutta päästyään estradille katkerointi kaivaa reilusti vehkeensä esiin ja loppumatka melko lyhkäiseen jälkimakuun asti jäädäänkin ihmettelemään kuinka se siinä seisoo.

Mahtavista kielikuvista todellisuuteen, ihan jees IPAhan tämä on, jos nyt asteen verran jopa liiankin katkerointiin painottunut. Vähän jännemmin ja kierommin olisi voinut humaloida, mutta se nyt on tällaista paatuneen nörtin itkemistä. Mielelläni minä tätä alkossa suomalaisten oluiden rinnalla näkisin jatkossakin.

Kommentit