Williams Brothers Cock O' The Walk

Cock O' The Walk
Panimo: Williams Bros

Oluttyyli: Bitter
Alkoholia: 4,3%

Arvio: 3/5

Lyhyesti: Lajissaan pätevä, mutta mielikuvitukseton bitter.

Skottilainen Williams Brosin panimo nauttii kai joissain piireissä isompaakin suosiota. Lähinnä maine kai perustuu ns. perinteisiin resepteihin, joissa humala on korvattu kokonaan tai osittain jollain muulla yrtillä kuten kanervalla tai suomyrtillä. Kanervaolut Fraochia pidinkin ensimmäisen kerran maistaessani melko nerokkaana virityksenä, mutta niin kuin Timothy Leary opetti, tärkeää nautittavan aineen lisäksi on myös "set & setting". Rentoutuneena lempipubissani Dublinissa ensi kerran juotu Fraoch ei sitten ollutkaan niin erinomaista toisella kerralla krapuloissaan kylmällä suomalaisella terassilla.

Joka tapauksessa Williams Bros on alkuinnostuksen jälkeen osoittautunut melko keskinkertaiseksi panimoksi, joskin suomalaisen näkökulmasta siitä miellyttäväksi, että tekee paljon maitokauppavahvuisia tuotteita. Tämäkin löytyi Kampin keskuksen K-kaupasta.

Perinnekokeilujen lisäksi panimo tuottaa myös vähän tavallisempia oluita, kuten tämän Cock O' The Walkin. Tumman punaruskea Kadun Kukko väittää olevansa "Scottish Red Ale". Tämän perusteella odotin jotain makean skottialen ja irish redin välimaastosta. Tavallaan se onkin totta, mutta pettymys on paikallaan kun tajuan sellaisen yhdistelmän tuottavan oikeastaan melko tavallisen bitterin.

Tuoksu on aika mitätön, tylsähkön pähkinän seasta löytyy jonkin verran vaahterasiirappia jos oikein kunnolla nuuhkii. Maku on makeahkon maltainen, mutta eleetön. Jälkimaun melko puinen humala lyö makean maltaan alas turhankin nopeasti ja aikoo jäädä rakentamaan kielen päälle pysyvämpääkin kotia. Humalointi on perin tylsä. Suutuntuman osalta Kävelytien Heppi on parhaimmillaan, pehmeä ja maltaisen täyteläinen.

Tavallaan ei tekisi mieli liikaa haukkua, kun ihan pätevähkö tämä bitteriksi on, mutta kovin on tylsä. Menisi pubissa iltaa istuessa jos kaverina olisi muutama lisää.

Kommentit