Sunnuntain Superolut? Other Half Superfun!


Superfun! 

Other Half, USA
4,2%
(Hazy) American Pale Ale


Miksi tämä olisi super?

Koronan raiskaamien jenkkipanimoiden tuotantoa valui Eurooppaan viime viikkoina ja joka ainoa pitäjä hehkui Trilliumin ja Other Halfin tarjonnan edessä. Trillium oli panimoista himotumpi ja rajatumpi eriltään. En jaksanut juosta panimon tuotteiden perässä, joten päädyin tämän Other Halfin pariin, jota löytyi lähikaupan Pien-kaapista. Yritän vähän välttää Pienen ylisuosimista näissä hypeolut arvioissa, mutta minkäs teet, kun pulju tuo kaiken hypen Suomeen. 

Panimo on yksi USA:n kehutuimpia, Suomen trendiolutharrastajien himoitsemia panimoita. New Yorkilainen panimo on myös yksi niistä, missä itselläni oli vankka tarkoitus vierailla tänä syksynä ennen kuin korona peruutti matkan puolestani. Niin korvataan nyt tällä sitten. Luonnollisesti samean pale alen pitäisi olla nykymuodin mukaisesti panimon parasta tavaraa.


Miksi tämä EI olisi super?`

Toistan taas sanat "hype on hypeä". Jenkkien untappd-sankari kun ei välttämättä ole yhtään sen parempi kuin eurooppalaiset kaverinsa. Sillä vain on hirvittävä legendamaine kun niin harva täällä on päässyt tuotteita maistamaan. Samasta syystä joku Cantillon on täysin järjettömiin tasoihin arvostettu panimo amerikan puolen rapakkoa. Onhan se parhaita lambic-panimoita, mutta kannattaako siitä nyt niiiin paljon keuhkota? Kanssakaverit tällä puolen lampea sitten uskovat, että kun jostain vähän öyhkätään ameriikoissa sen on oltava väkisin parempaa kuin mikään ikinä. 

Toisekseen satuin käymään Sori Taproomissa maistamassa järkyttävään hintaan jo yhden toisen Other Halfin nimeltä Small Green Everything ja se oli ihan harvinaisen turha. Olut maksoi ravintolahinnassa yli 16€ ja maistui hyvin keskinkertaiselta ylihumaloidulta hazy pale alelta. Ei se nyt varsinaisesti pahaa ollut, mutta parempaa saa naapuripanimosta kolmasosan hintaan. Panimon hypearvo hupeni ensimmäisellä maistolla täysin pohjalukemiin.


Olut

Täysin samea, keltainen. Tuoksu on voimakkaan humalainen, pihkaa, sitrusta ja muhkeaa trooppista hedelmää. Mangoa. Tuoksun ja ulkonäön perusteella mallas on ajettu modernille tyylille uskollisesti mahdollisimman kauas. 

Ohuehko alkutuntuma, mutta sitä paikkaa hyvin mehuinen hedelmäinen fiilis loppua kohti. Hyvin hedelmäinen, monipuolisen trooppinen meno. Siitä maku nousee pirteän raikkaaksi mielenkiintoiseksi hedelmäisyydeksi ja vaikka katkerotkin uupuvat, niitä ei edes kaipaa. Kyllä tämä vaan melko hemmetin mainio on. 

Ei voi valittaa. Olut maksoi yli 10€ tötsä, ja olin aiemman kokemuksen perusteella valmis jo tuomitsemaan mehun alimpaan helvettiin, mutta ei voi mitään. Oikein hyväähän tämä on. Yli kympin tölkiltä hyvää? Ei välttämättä. Ei tämä niin ihmeellistä sentään. Mutta erittäin hyvää kyllä, ei siinä.


Oliko super?Kommentit