Olutkirjapäiväkirja - osa 5

 
Ei sunnuntaiolutta tänään, ehkä huomenna maanantain mahtava sitten. Päivityksen paikka sen sijaan kirjaprojektista. Syys-lokakuun kesään verrattuna suht vähäinen "kirjoitusaika" on pitkälti mennyt kaikessa muussa kuin kirjoittamisessa (sehän on "tehty jo"). Ensisijaisesti tein ns. "raaka-asettelua" sisällölle, varmistaakseni, että koko paketti jossain määrin toimii ja saadakseni pohjaa varsinaiselle taitolle, joka tapahtuu sitten joskus.

Tavallaan homma tuntui aika turhaltakin työltä, tuskin tällaiseen kovin moni käyttää aikaansa. Toisaalta "wireframen" piirtäminen tuntui itselleni luontevalta tavalta käsittää kokonaisuus, joka on ollut irtonaisina dokkareina pelkkänä tekstinä. On kiva nähdä kokonaisuus "kirjana" vaikka pakettiin tuleekin vielä varmasti isojakin muutoksia. Tämän perusteella sivumäärä on n. 260. Karsinta ja oikea taitto tulee varmasti muuttamaan sitä vielä suuntaan jos toiseen, mutta ehkä se karkeasti tuohon asettuu.

Toisena urakkana olen kerännyt listaa siitä millaisia kuvia, piirroksia, kaavioita ja muuta vastaavaa tarvitaan. Jeesussaatana sentään, näin paljonko niitä tulee? Pelkästään "nää nyt vähintään" tason turjakkeita on päälle kahdeksankymmentä. Satakunta pikkuikonia ja sitten "nää olis ihan kivoja, muttei pakollisia" tasoiset siihen päälle. Ellen nyt päädy ennen vuodenvaihetta vielä toisiin ajatuksiin. Lisäksi pitäisi kysellä vähän panimoiden brändien käytön perään . Siinä on työnsarkaa keväälle...

Isommista visualisoinneista "suuri tyylikaavio" onkin ollut työn alla jo ties kuinka kauan, mutta se onkin sellainen himmeli, että vielä vaatii ehkä muutaman iteraation...

Seuraavaksi palaan hyvää tehneen tauon jälkeen itse tekstin pariin ja teen siitä toisen version lisäten kaiken unohtuneen sälän. Istun myös alas yhden kaverin kanssa miettimään josko viimein saisi kirjan ilmeen sellaiseen ojennukseen, että voisi keskittyä kuvien kanssa pelailuun ja taittamiseen keväällä.


Kommentit