Omnipollo Arzachel


Arzachel
Omnipollo. Ruotsi
(Sessio) IPA, 3,5%
***

Jos viimeksi oli mustaa ja täysillä ajavaa Omnipolloa, niin nyt sitten toisesta ääripäästä. Ruotsin maitokauppavahvuuteen 3,5% tehty "session IPA". Etiketissä on Omnipollon maineikkaan Nebuchadnezzar tupla-IPAn muotoilua eri väreillä ja lisäksi tähtikuvioita, jotka voivat viitata Zodiac IPAan. Eli jonkinlaista sukulaissuhdetta niihin viitataan. Tai ainakin Nebuun, koska nuo tähtikuviot nyt voivat viitata vain oluen nimeen Arzachel, joka on lainattu muinaiselta tähtitieteilijältä.

Ostin pullon männäviikolla olutkauppa Pienestä. Rikoin käydessäni ensimmäisen ostamani Arzachelin lattialle, koska olen tura, ja Pien hoiti tilanteen esimerkillisellä asiakaspalvelulla. Kehuja sinne. IPAssa tietysti kiinnostaa aina tuoreus. Korkissa on parasta ennen päiväys 4/10/2017. Näistä kun ei koskaan tiedä onko päiväys vuoden päässä pullotuksesta vai lähempänä niin revipä siitä tuoreustietoa sitten. Tuskin kuitenkaan vanhampaa kuin se puoli vuotta mikä sillä vuoden välillä tulisi.

Hyvin vaalean keltainen, samea olut. Lyhytikäinen valkoinen vaahto. Erittäin kukkaisen sitruksinen raikas tuoksu. Aprikoosia, muutenkin runsasta raikasta hedelmäisyyttä. Todella ohut, mutta se nyt oli odotettavissa näillä volteilla. Mallaspuoli on kuitenkin niin kevyt, ainoastaan pientä makeutta ja jotain taustalla väijyvää viljaisuutta tarjoava, että vähän turhankin lötköksi jää. Reilusta humaloinnista tunkkaa loppumakuun hedelmäisyyttä ja melko terhakan katkeroinnin, mutta kun ei ole runkoa kantamaan mitään makuja kaikki häviävät hetkessä ja jäljelle jää vain häilyvä muisto katkeruudesta. "Kuin haukkaisi lunta, suussa tapahtuu kaikkea ja sitten se häviää heti" sanoi lasilla käynyt parempi puolisko.

Aromia on, mutta makupuolella vähän katkerokeskeiseksi humalointi jää, joten en usko tämän ihan mitään supertuoretta ainakaan olevan. Ei sinällään mitään vikaa, raikas ja helposti juotava kevytbisse. Vahvuisekseen "IPAksi" periaatteessa oikein kivakin, tuoreempana varmasti etenkin, mutta eipä tätä olisi ollut mitään virkaa tehdä, jos Ruotsissa olisi järjellisempi alkoholilaki. Terveisiä vaan sinne Systembolagetin kirjeosastolle. Matala kolmonen pisteiksikin.

Kommentit