Sori Dark Humor Club Hot Chocolate

Dark Humor Club Hot Chocolate
Panimo: Sori Brewing
Maa: Viro

Tyyli: Imperial Stout
Alkoholia: 10,2%
Katkeruus: 42 IBU

Pisteet: 3/5
Lyhyesti: Voimakkaan tummasuklainen ja öljyinen imperial stout, jota vaivaa turhan kova kahvisuus.

Tallinnan panimoskenen suomalaisvahvistukset ovat päässeet viime aikoina melko hyvin synnyinmaansa markkinoille. Ainakin pk-seudulla Sorin tuotteita on kaupoissa hyvin saatavilla ja Alkoissakin löytyy useampaa mallia.

Nyt sattui Arkadian Alkossa käydessäni panimon Dark Humor Club -sarjan tuotos Hot Chocolate silmään. Dark Humor Clubit ovat sorin imperial stouteja, joita on moderniin tyyliin viritelty. Tämä kaakao-olut on 10,2 prosenttisena joukon selvästi vahvin. Kypsytetty "massiivisen kaakaonibs-määrän" päällä.

Musta olut, tiivis kaunis ruskea vaahto, joka häipyy suht nopeasti, mutta niinhän tuo näin vahvoissa tahtoo tehdä. Suklaata on. Tummaa kaakaojauhetta tuoksussa, sellaista oikein kunnon Van Houtenia. Kahvimaista paahdetta, alkoholista makeutta, pilaantunutta marjamehua.

Öljymäinen, liukas suutuntuma. Suklaata on maussakin paljon, kuten olettaa saattaa. Erittäin tummaa suklaalevyä, kahvilikööriä, lakritsia/salmiakkiakin, yskänlääkemäisyyttä, vaniljaakin. Sellaista alkoholista kovuutta ja kahvista paahteen kitkeryyttä oluessa on hivenen liikaa ja se häiritsee lasin vajotessa koko ajan enemmän. Synkän nuoruuteni Ural Mocca -kahviliköörimuistoja sieltä vähän saapuu, ehkä tästäkin pitäisi tehdä valtava valkovenäläinen katkaistuun Pepsi-pulloon? Lähes kädenlämpöiseksi päästyään viime siemauksilla olut otti miellyttävämmän kaakaojauhemaisemman olemuksen ja kadotti pahimman kulmikkuuden, mutta vielä huoneenlämpöisenä sinne ei päästy.

Ihan kiva, mutta vähemmän alkoholisen kovana ja kitkeränpuoleisena olisi nautinnollisempi siemailuööli. Nyt lasin jälkeen ei jää ikävä. Kellariin ostaisin. Jos kypsyttelisi muutaman vuoden pahimpia kulmikkuuksia pois, voisi olla mitä muhkeinta kamaa... Nyt 3/5.

Kommentit