To Øl LikeWeisse

LikeWeisse
Panimo: To Øl
Maa: Tanska

Tyyli: Berliner Weisse
Alkoholia: 3,8%

Lyhyesti: Erinomainen raikas hapanolut napakalla humaloinnilla. BW-IPA hybridiksi jopa voisi sanoa.
Pisteet: 4/5

Ranskalaisesta verkkokaupasta suomalaisen juotavaksi tilattu tanskalaisten Belgiassa valmistama saksalaistyylinen olut. Ja väittävät Euroopan yhdentymistä humpuukiksi.

To Øl nimellä kulkevien Mikkelerin oppilaiden (kirjaimellisesti, Mikkel oli perustajien lukio-opettaja) oluet ovat toki nykyään suht tuttu näky suomalaisissa kaupoissa ilman mitään internetejäkin. Alkossakin jokunen löytyy ja onhan tämä laatupanimo kaikin puolin. Tämäkin on kauppavahvuinen, mutta en ole kotomaassa törmännyt. Sietäisi kyllä, kuten alta voi lukea.

Takaetiketissä kerrotaan, että tavoite on ollut tehdä olut, jota voi juoda koko päivän ja jossa olisi vähän happamuutta ja pirusti humalaa. Berliner Weisseenhan ei perinteisesti mikään julmettu humalointi kuulu, mutta toisaalta turhapa siihen on berliiniläisten tulla huutelemaan. Itsepä päästivät kotityylinsä kuoleman partaalle. Korkissa päiväyksenä 17/03/18.

Kaunis samea, keltainen, oranssiin hieman taittuva väri. Suuri ja kestävähkö valkoinen vaahtohuppu, joka on ihan kiva juttu, samaa kun ei voi sanoa kaikista hapanoluista.

Miedohko tuoksu. Aprikoosista sitruunaa, maitohapon tunkkaisuutta sieltä löytyy. Yrttistä ja sitruksista humalaa myös.

Kepeä, muttei vetinen. Suorastaan superraikas. Terävä happamuus käväisee, jää sitten taustalle ja antaa tietä hieman sitruunaiselle hedelmälle ja sitten katkerot punnertavat esiin loppumakuun IPA-maisena puraisuna. Yksinkertainen hyvällä syyllä ja hieno tasapaino niiden muutamien osien kesken. Jälkimaku on lyhyehkö ja raikas, hapan. Erinomainen kevyt kesäjuoma. 4/5

Kommentit

  1. Tätä odottaa pullollinen jääkaapissa, myöskin ranskalaisesta verkkokaupasta tilattuna. Hyvä kuulla että maistui! Eipä tältä panimolta juuri pettymyksiä ole vastaan tullutkaan.

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Jos odotat jonkinlaista vastausta, älä ole vässykkä vaan käytä nimeäsi.