O'So Brewing Night Train

Night Train
Panimo: O'So Brewing
Maa: USA

Tyyli: Porter
Alkoholia: 7%
Kantavierre: 17.5 °P
Väri: 110 EBC
Katkeruus: 25 IBU

Pisteet: 5/5
Lyhyesti: Loistava amerikantyylin porter. Erinomainen, lempeä ja luonteikas.

Brew Seeker on saanut alkon tilausvalikoimiin itselleni ennestään täysin tuntemattoman amerikkalaisen O'So Brewingin oluita yhden IPAn ja yhden porterin verran. Koska IPA-mittari on vaihteeksi vähän tapissaan, valikoin koriin porterin.

Ylpeästi logossaan asti kotiosavaltionsa Wisconsinin karttaa esittelevä panimo on alle kymmenvuotias (perustettu 2007) ja sijoittunut pieneen Stevens Pointin kaupunkiin. Haluan ajatella, että se on lähellä fiktiivistä Point Placen kaupunkia. Yöjunaa tarkoittava oluen nimi vie tietenkin ajatukset toiseen pop-kulttuuriviitteeseen eli Guns n' Rosesin Nightrain biisiin, joka kertookin halvan Night Train -nimisen vahvan viinin juomisesta. Noh, tämä on kallista olutta, mutta tarpeeksi lähellä, jotta voi sanoa...

"I'm on the nightrain, Bottoms up!"


Musta olut, vajaa sormenlevyinen rantu vaaleaa vaahtoa. Kaunis. Tuoksu on huima. Paahdetta, suklaata, lakritsia. Pitää pysähtyä sanomaan "vau" ja nuuhkaista uudelleen. Saaristolaisleipää, kahvia, kahluaa, metsäisyyttäkin, siirappia, karamellia. Huh sentään, nyt tulee hyvää kamaa. Suussa musta pehmeä silkkinen öljy hyväilee kaikkia pintoja. Sulavaa salmiakkista suklaata, mahtavia paahdearomin tasoja. Kahviin dipattua tummaa katkeraa suklaata toffeella. Loppumakuun nousee pieni jenkkihumalainen katkeron täräys, joka antaa pienen IBAmaisen fiiliksen humalien metsäisen maun vuoksi. Katkeron puolesta sinne hybridityylin tasolle ei mennä.

Mahtava jenkkiporter. I'm on the nightrain, I love that stuff! 5/5

Kommentit