Mallaskuun Amber Ale

Amber Ale
Panimo: Mallaskuun Panimo
Maa: Suomi

Tyyli: Amber Ale
Alkoholia: 4,5%

Lyhyesti: Erinomaisen maltainen amber.
Pisteet: 4/5

Pienpanimoita oli vielä vuoden alussa 60, nyt niitä on jo yli 70. Vauhti on huima ja jos joskus vielä tuli etsiskeltyä uusien panimoiden tuotteet hetimiten käsiinsä pitkänkin matkan päästä, nyt tulee lähinnä turvauduttua siihen, että maistaa ne mitä sattuu vastaan tulemaan, koska kuitenkin sattuu.

Kampin K-kaupasta löytyikin Lapualaisen Mallaskuun Amber Ale. Muitakin panimolta oli, mutta otin tämän mielenkiintoisimpana tarkkailuun. Panimohan on aloittanut vasta tänä keväänä, ensimmäinen keitto on ollut karkauspäivänä. Jos pullon kryptisestä "GYLE 001" merkinnästä lähtisin arvailemaan, tämä on juurikin sitä ensimmäistä erää (parasta ennenkin on 5.8.2016, joka vaikuttaisi olevan 4kk huhtikuun alun pullotuksesta)

Nimensä mukaisesti meripihkan värinen punaruskea olut. Kaunis valkoinen vaahtopää. Kuvassa vaahtopää on jo ehtinyt kameran sekoilusta johtuen laskeutua. Mukava maltaisuus tuoksussa, viljainen, karamellinen, hivenen paahteinen, jopa suklainen. Yrttistä humalaa aivan hiven raikastamassa.

Olut on pehmeä, miellyttävän mattaisen viljainen suussa. Ilahduttavasti nykytrendien vastaisesti mennään vahvasti mallas edellä, humalaa on katkeroineen sen verran, että olut on hyvässä tasapainossa ja virkistävä. Muuten makumaailma on selkeän maltainen, hieman karamellinen ja suklainen. Jälkimaussa pieni mausteisen katkeron täräys viimeistelemässä.

Hyvä, erinomaisen maukas mallasvoittoinen olut, joka muistuttaa melkeinpä enemmän wieniläistä lageria kuin jenkkiamberia. Kerrankin mennään uudessa panimossa mallas edellä. Tykkäsin. 4/5

Kommentit