Mathildedal Dorf Luomupils

Dorf Luomupils
Panimo: Mathildedalin kyläpanimo
Maa: Suomi

Tyyli: Pils
Alkoholia: 4,5%

Pisteet: 2/5
Lyhyesti: Lupaava, mutta virhemakujen vaivaama pils.

Perniön Matildassa on taas "kylillä pantu" niin kuin panimon iskulause kuuluu. Kyläpanimon tuotteet ovat olleet aika pätevää jälkeä, eritoten Alkon käsityöläisolutviikoilla ollut Pirske, jossa oli kaikki belgipalikat kohdallaan just eikä melkein.

Panimoon käsittääkseni jotenkin omistusteitse sidoksissa oleva, ja muutenkin loistavalla olutvalikoimalla siunattu, Ruoholahden Citymarket on hyvä paikka tähyillä Kyläpanimon olusia. Siellä kun on niille varattu hyllytilaa melkein enemmän kuin isoillekaan panimoille ja uutuudet on tietysti aina kasassa. Tällä kertaa pisti silmään Dorf. Dorf on saksaksi kylä ja pullossa on saksalaistyylistä olutta, niin nimi selittynee sillä.

Dorf on siis etiketin mukaan pilsiä. Kun yleensä pintahiivalla pelaavat pienpanimot lähtevät virheille armottoman lagerin kanssa pelaamaan, kiinnostaa aina. Kultainen, melko kaunis pils lasiin valahtaakin. Samea, suodattamatonta kun on. Pitäisikö tätä kellerbieriksi sitten sanoa jos tekniseksi mennään.

Tuoksu on pilsnermaltainen, sopivan mannermaista humalaa, vehreyttä. Aika perinteisillä linjoilla. Ikävä kyllä sekaan puskee makeaa, märännyttä hedelmäisyyttä ja märkää koiraa. Hälytyskellot soi, nyt ei ole ihan pils kondiksessa. Sama seuraa maussa, hyvä hieman viljainen mallas, jossa oivassa tasapainossa katkero ja mausteinen, ruohoinen humalointi. Mutta pilaantuneen hedelmän virhemaku, joka voisi hedelmäisemmän alen sekaan hukkuakin nousee pilsin puhtaudesta turhan selkeäksi ja alkaa vaivaamaan joka hörpyllä enemmän.

Kyllä tämän loppuun joi, ihan tappopilalla olut ei siis ollut, mutta ei tätä kovin onnistuneena pilsinä voi näillä virheillä pitää. Toivottavasti myös lagerpuoli saadaan muiden oluiden tasolle, sillä lupausta erinomaiseksi pilsiksi tässä on, mutta nyt 2/5.


Kommentit