Flying Dutchman Flower Power Hippy Dippy All Things Pretty American Amber

Flower Power Hippy Dippy All Things Pretty American Amber
Panimo: Flying Dutchman
Maa: ??? (Suomi)

Tyyli: Amber Ale
Alkoholia: 4,7%

Pisteet: 4/5
Lyhyesti: Hedelmäinen ja raikas amber ale

Flying Dutchman on kiertolaispanimo, jonka touhu-ukkona toimii suomalaistunut hollantilainen Ronald de Waahl Ronald on Suomen oluttouhuissa pyörinyt jo pienen ikuisuuden, aiemmin Diamond Beerin vetäjänä, omia oluitaan ja maahantuontia tehden, mutta möi bisneksensä (nykyään maahantuoja Diamond Beverages). Olut ei tietysti ihmisestä noin vain lähden, niinpä uudella yrityksellä taas hommiin. Yleensä merkitsen kiertolaisoluiden maaksi kiertolaispanimon "kotimaan" enkä varsinaisen tuottavan panimon maata. Mutta vaikka oluet on käsittääkseni etusijassa Suomen markkinoille tehty, Ronald turistaa ainakin webbisivujen markkinoinnin mukaan matkailuautollaan ilmeisesti milloin missäkin, ollen "aidosti nomadi", niin jätänpä nyt speksaamatta.

Ilman minkäänlaista pohjatietoa panimosta Oluthuoneiden hanoihin ilmestyi taannoin kryptinen nimihirviö Tree Hugging Wood Chopping Mother-Nature Loving IPA. Silloin panimosta ei irronnut liiemin infoa, mutta ihan kiva IPA se oli. Niinpä jäin odottamaan lisää. Nyt niitä on tullut.

Kaikkien kiertolaisten Mekassa Belgian Proefbrouwerijlla pantuja järkyttävän pitkillä nimillä huomiota herättäviä oluita on nyt enemmän. More Complicated Than Your Girlfriend Stout on ravintolavahvuinen, erittäin toimiva stout. More Dry And Sour Than Your Mother In Law Saison on saisoniksi melko hapan ja raikas, erittäin toimiva kesäolut. Molempia oli joskus maaliskuussa ainakin Kaislassa.

Anoppibisse on myös kauppavahvuinen ja niin on myös tämä amber ale. Humalten lisäksi hibiskus-kukilla maustettu. Pullo löytyi matkaan Postitalon K:sta. Väri on, kuten nimestä voi päätellä, tummaa meripihkaa. Kaunis vaahtokukka.

Tuoksu on todella hedelmäinen. Ananasta, sitrusta, tiettyä marjaisuutta, seassa tuoretta ruohikkoa. Erittäin raikas. Lupaavaa. Maussa on hedelmäisyyden kaverina mallasleipäinen vivahde, aavistus karamellisuutta myös. Jälkimaussa tuntuu aivan pieni suuta kiristävä happamuus, joka lienee hibiskuksen tekosia. Hieman ohut on kokonaisuudessaan, kaipaisi omaan makuuni myös mallasta hieman enemmän esiin, mutta kokonaisuus on erittäin raikas ja miellyttävä. Tykkäsin. 4/5


Kommentit