Beavertown Quelle Saison & Erikoisempi baarikierros

Quelle Saison
Panimo: Beavertown
Maa: Englanti

Tyyli: Saison
Alkoholia: 4,1%

Pisteet: 4/5
Lyhyesti: Raikas janonsammuttaja-saison ronskilla apa-henkisellä kuivahumaloinnilla.

Yksi parhaita Englannin uuden aallon panimoista, joihin olen törmännyt on Beavertown. Ruoholahden CM:stä löytyi panimon Quelle saisonia. Tätä kai voisi kuvata sessio-saisoniksi, kun prosentit ovat neljän tienoilla. Majavakaupungin etiketit ovat hauskimpia, sekaisimpia ja tyylikkäimmin toteutettuja mitä tiedän, eikä tässäkään petetä: Partaansa ajava stereotyyppinen baskeripäinen fransmanni huitelee päällen lentäviä lentokoneita pois ja kailottaa, jotta "Quelle?" eli "Mikä?" tai "Mitä?". Ovatko lentokoneet pikkuruisia vai ranskalainen jättimäinen, sitä on hankala sanoa.

Olut on vaalea, erittäin runsaasti vaahtoava, eli vehnää on varmaan reilusti mukana. Tuoksu on alkuun hieman hiivainen ja kotiolutmainenkin, mutta tasoittuu sitten erinomaiseksi. Siinä on raikasta hedelmää, hikistä brettaa, raikkaan ruohoista humalaa, kukkaketoa, viljaista vehnää ja aavistus purukumiakin. Kuivahumaloinnissa ei ole säästelty.

Suussa näin miedoksi ja kepeän näköiseksi olueksi yllättävänkin täyteläinen, kuitenkin siis selvästi kevyen puolella. Maku on kevyen aprikoosinen, vehnäinen. Hieman witbiermäinen jopa, ilman mausteisuutta tosin. Taustalla hunajaa, kukkia ja sitten topakka yrttinen katkerointi loppuun.

Hitusen maku ikään kuin loppuu kesken ja oluesta jää turhankin kevyt vaikutelma. Silti, mainio janonsammuttaja tämä on. Ikävä kyllä hintaa oli 4,99€ pienestä tölkistä, joten ihan huvikseen janojuomaksi tuskin tulee ostettua. Oikeastaan harkitsisin ainoastaan jos tarvitsisin juuri tämän henkisen ruokajuoman. Jollekin kepeälle yrttiselle salaatille tai thai-kanalle voisinkin harkita. 4/5

---

Sitten pieni päivitys tällaisesta kuviosta mitä koetin viime viikolla:

Viimekertaisen baarikierrosjutun jälkeen otettiin yhteyttä. Everaround-nimisen palvelun perustaja Johannes Slotte halusi jutella. Sopii kai se, vastasin. Palvelussa paikalliset ihmiset tarjoavat erilaisia kokemuksia turisteille. Puljun perustaja Johannes itse tarjoaa palvelussa baarikierroksia eli pub crawleja Helsingissä, joten siitä yhteys.

Juteltiin. Johanneksella oli juoni mielessään, mutta torppasin sen jo ennen kysymistä. Siis mahdollisuuden, että itse mitään Tuopillinen-baarikierroksia alkaisin vetämään. Vituttaisi kai sitä ihmisiä maksusta katsoa kun introvertti olutnörtti istuu hiljaa vieressä ja paheksuu.

Tykkäsin kuitenkin ideasta sen verran, että päätin ihan huvikseni osallistua moiselle kierrokselle tarkastamaan meiningin. Kyllä, ihan omalla rahalla. Tämä ei siis ole mikään varsinainen "yhteistyö", niin kuin sponsoroituja postauksia tuolla lifestyle-blogeissa kiertoilmaistaan.

Tilasin siis kierroksen ihan normaalisti palvelun kautta. Verkkopalvelu tuntui toimivan moitteetta, pisteet siitä. Listahinta 35 euroa oli epäilyttävän halpaa, kun hintaan kuuluu juomat. Eihän siitä jää mitään käteen?

Ikävä kyllä paikalla ei lähtiessä sitten ollutkaan muita kuin minä. Vähän kummalliselta tuntui lähteä ventovieraan tyypin kanssa kahdestaan baareja kiertämään, mutta laskelmoin, että minulla on useampi kymmenen kiloa enemmän läskiä massaa, jotta pääsen karkuun mikäli tyyppi haluaa tehdä minusta lampunvarjostimen.


En nyt tarkemmin ala paikkoja tässä kommentoimaan, jätetään se varsinaisille baarikierroksille, mutta kierrokseen kuului Wall St. Bar, Latva ja Il Birrificio. Kivoja baareja kaikki, etenkin uusi tuttavuus Latva. Olisi kuulunut neljäskin, mutta ulkona oli kylymä kuin gulagileirillä, niin päätimme ottaa toisetkin Latvassa, koska juttukin luisti. Varustelekan Simaa, Donut Islandin Ich Bin Ein Berner -gose ja Il Birrificion maistelulauta tuli kierroksen hintaan ja se Latvan toinen olut, minkä unohdin pistää muistiin. Aikaa kierrokseen kului reilu parisen tuntia.

Helsingin pub crawl on halvemmasta päästä saitilla tarjottuja kokemuksia. Ihmettelin jossain välissä miten voi tienata minkäänlaista rahaa, jos hinta menee käytännössä kokonaan tarjottaviin, etenkin kun vielä isäntä itsekin ottaa samalla oluen. Vastaus kuului, että ei oikeastaan voikaan ja sitä varten hinnan pitäisi olla kovempi. Eli suomeksi: Firman perustaja tarjoaa omassa palvelussaan kierrosta tärppinä. Mikäs siinä.

Kierroksen jälkeen tuumin, että maksoin käytännössä neljän keskustahintaisen oluen verran siitä, että sain neljän oluen verran olutta keskustassa ja (vaikka Johannes ihan mukava seuramies olikin) jonkun tyypin siihen hengailemaan sen sijaan, että olisin ollut omien kavereiden seurassa. Että kannattiko nyt sitten tämmöinen? Noh, ei ehkä omassa kotikaupungissaan. Mutta kaikkea kannattaa kokeilla, paitsi omaa siskoa, niin kai se sanonta kuuluu. Olipahan erilaista. Turistina olisin ollut varmaan hyvinkin tyytyväinen. Johannes tunsi baarinsa ja oluestakin tuntui tällä "craft beer"-henkisellä kierroksella olevan perustiedot hallussa. Money well spent sanoisi amerikkalainen.

Vaikka kokemuksena olikin oikeastaan vähän kummallinen uutuus, meininki oli kuitenkin sen verran positiivinen, että annetaan nyt ilmaista mainosta tämän kirjoituksen verran. Tuskin toiste itse samaa palvelua ainakaan Helsingissä ostan, koska täällä asun, mutta kaveriporukalla jossain Keravaa eksoottisemmassa käydessähän tällainen voisi olla kivakin, että paikallinen opastaa baareissa.

Kommentit