Oakham Inferno

Inferno
Panimo: Oakham Ales
Maa: Englanti

Tyyli: Golden Ale
Alkoholia: 4,4%

Pisteet: 4/5
Lyhyesti: Oikein toimiva kevyt ja hedelmäinen brittityylinen golden ale.

Englannin Cambridgeshirestä kotoisin oleva Oakham Ales on Diamondin maahantuomana ollut oluillaan jo pitkään Suomessa kauppojen hyllyillä. Panimon single hop -ale Citra valittiin 2011 Olutoppaan äänestyksessä vuoden maitokauppatulokkaaksi ja onkin melko mainio tuote. Citran vierellä on pitkään seisoskellut tämmöinen Inferno ja se on jäänyt maistamatta.

Ottaen huomioon, että olen suuri brittioluen ystävä ja panimo on selkeästi tasokas, niin kuinkas tämä nyt on välistä jäänyt? Noh, suoraan sanoen täysin pinnallisista syistä. Oluet ovat päälle neljän euron hinnoissaan suht tyyriitä, mutta jokin Oakhamin pulloissa onnistuu vaikuttamaan harvinaisen epäkiinnostavalta. Siinä vaiheessa kun kaupassa on katse etsinyt jotain jännää hyllystä, olen yksinkertaisesti ohittanut Inferno-pullon. Ehkä se jotenkin näyttää siltä, että etiketin graafikkoa on lyöty päähän 80-luvun tietokonepelillä. Ei vaan ole erityisemmin vedonnut kun on ollut muutakin tarjolla. Lie aikakin korjata tämmöinen täysin vääristä syistä tehty ohitus.

Vaalean kultainen olut. Tuoksu on kukkainen, sitruksinen, hedelmäinen, hieman karamellinenkin. Pehmeän brittimäinen, ohuehko, kevyt. Maultaan raikas, hedelmäinen, greippistä humalointia ja perinteisempää brittiläistä summer ale -henkistä kulmaa sekaisin aika toimivasti. Hieman ruohoinen katkero nousee kivan tasaisesti ja jää lopulta melko pitkäksi jälkimauksi.

Kevyt, kuiva ja hedelmäinen brittiale. Erinomainen brittimallin golden ale. Hop Back Summer Lightning tuli mieleen, tosin on tässä amerikkalainen greippihumalointi enempi esillä.
Erinomaista sessiokamaa, turhaan vältelty. 4/5

Kommentit