Berliner Kindl Bock Dunkel

Bock Dunkel
Panimo: Berliner Kindl Schultheiss Brauerei
Maa: Saksa

Tyyli: Dunkler Bock
Alkoholia: 7%

Pisteet: 3/5
Lyhyesti: Makea, juotava, hieman suklainen bock, pieni metallisuus vaivaa.

Berliinistä pullahti tuliainen jääkaappiin. Kiitos vain tuojalle, jonka sanojen mukaan "se on vain joku paikallinen kauppabisse". Noh, Saksassa ei luonnottomat kaupparajat puske vastaan ja satunnaisetkin ostokset voivat olla mitä mainioimpia.

Panimo on Berliner Kindl, johon ei itselläni ole aiempaa kosketusta. Kyseessä on kuitenkin vanha perinteinen berliiniläispanimo, lie yksi kaupungin maineikkaimpia. Nykyään pakastepizzafirma Oetker Gruppen omistuksessa. Berliner Kindl tunnetaan erityisesti Berliinin omasta happamasta vehnäoluttyylistä berliner weissesta.

Sivuhuomiona: Panimon logo on melko hämmentävä. Hyvinkin perinteikkään saksalaisen kultakoristellun etiketin keskellä on iso tuoppi, josta kurkkii ulos pieni poika. WTF?

Nyt ei kuitenkaan juoda hapanvehnää vaan dunkler bockia. Hyvin tumman ruskea olut, komialla vaahdolla, joka ehti kuvaan jo hyytyä hieman. Tuoppipojan malliin tuoksussa kurkkii terävä saksalainen, suorastaan pilsmäinen humala muuten aromia määrävän karamellisen ja hieman suklaisen maltaan seassa.

Pehmeä, täyteläinen olut. Loppua kohti kovenee hieman. Makeaa, miltei sokeriseksi taipuvaa mallasta, suklaisuutta, taustalle jäävä humalointi on mukavan raikas ja kukkainen, mutta pakkaa häiritsee turhan voimakas metallisuus.

Juotavuutta piisaa. Makeahko, jopa vähän tsekki-dunkelmainen. Ihan kiva. 3/5

Kommentit