Katsaus Alkon Jouluoluisiin 2013Perinteinen olutblogien Alkon Jouluoluet -katsaus on näköjään alkanut listojen ilmestyttyä. Joten otanpa joutessani osaa. Ja onpahan itselleni muistilista.

Aecht Schlenkerla Eiche
-Schlenkerla on tämän universumin go-to-savuolutpanimo, joten laadusta tuskin kannattaa arpoa. Perinteisen Urbockin tilalle Alkoon tulee tänä vuonna Eiche, joka on näköjään kaikille ollut jonkin sortin puolijärkytys. Urbock on toki hieno, mutta kun en ole niin paljon savuoluen perään muutenkaan niin tavanomaisemman pyökin sijaan tammisavulla savustettu Eiche doppelbock on ihan kiva yllätys. Sitä ei ole ennen täällä näkynytkään. Menee testiin.

AleSmith YuleSmith (winter)
-Hilasin keväällä Yulesmithiä Ruotsista ja erinomainen oluthan tämä on huippupanimolta. Luultavasti ostan säilöön, riippuen vähän hinnasta. Alesmitheistä on Arkadiassa saanut pulittaa sen reilun parikymppiä pullolta yleensä.

Ayinger Winter-Bock
-Tai siis Celebrator eri pullossa. Järisyttävän hieno olut, joka on vakituisesti korissa Celebratorina, mutta tiiä nyt sitten ostanko joulun alla. Ehkä ostan, ehkä en.

Erdinger Schneeweisse
-En ole suuri vehnäoluen ystävä ja tämä on vanha tuttu, joten jäänee.

Fuller's Old Winter Ale
-Fuller's on aika takuuhyvä valinta ja Old Winter Ale myöskin. Kategoriaan "ehkä".

Gouden Carolus Christmas
-Gouden Caroluksen pääsiäisolut oli niin ylimaustettu, että jäänee tämäkin välistä. Ehkä.

Great Divide Hibernation Ale
-Huippupanimo. Olisipa Yeti Imperial Stout, mutta kun ei oo. Hibernation Alekin on tosin erinomainen talviolut. Hinnasta riippuu tuleeko mukaan missään välissä.

Grunn Winter Cherry
-Ei mitään hajua koko oluesta. Ratebeerkään ei tunnu tuntevan. Belgipanimo, nimestä päätellen kirsikkaolut. Luultavasti jätän välistä.

Huvila Arctic Circle Ale
-Tyypillinen Malmgårdin olut: Monen kovasti ylistämä, muttei itselleni oikein erityisemmin uponnut. Testaan ehkä toistamiseen.

Kapuziner Winter-Weissbier
-Vehnäolut on vehnäolut. Tuskin tulee kylään.

Kasteel Winter
-Vahva belgi. Muistelen Kasteel Brunen olleen melko toimiva, joten ostanen.

Kulmbacher Eisbock
-Eisbockeja, eli jäädyttämällä "tislattuja", harvemmin näkee. Ihan sen vuoksi menee testiin. Vaikuttaisi olevan aika tasokaskin.

Lervig La Winter Ale
-Lervigin viimeisen vuoden aikana maahantuotujen oluiden taso on ollut aika tasaisen hyvä mielestäni, joten talviolut myös kokeiluun.

Mikkeller Hoppy Lovin' Christmas
-En viime vuonna erityisemmin ihastunut tähän maustettuun IPAan. Ehkä uudelleen testiin, hinnasta riippuen.

Neuzeller Pilsner Winter 
-Ei löytynyt mitään taustoja moisesta. Olisikohan ihan vain Neuzellerin Pilsner muuten vain nimetty talveksi näin? Noh, luultavasti ostan.

Nögne Ö Underlig Jul
-Nönnönnöö öön glögiolut on hyvää. Sitäpä lisää ostan.

Plevnan Siperia Imperial Stout
-Tästä on kovasti muissa blogeissa intoiltu. Siperiahan on loisto-olut, joten mikäs siinä. Olisikohan koko maahan tullessa hinta vähän hillitympi kuin se Arkadian erän 16e/plo? Jos on, niin tätä toki heti. Luultavasti muutenkin, mutta älkää kertoko sitä Alkolle.

Ridgeway Criminally Bad Elf
-Ridgewayn tonttuja tällä kertaa vain yksi. Vahva, aika alkoholinen barley wine. En usko, että ostan.

Saku Porter
-Saku Panimo joulumatkallaan hyppäs Suomeen pullo mukanaan, aa-haa, aa-haa, aa-haa.... mutta Tuopillisen tavatessaan jäi Saku nyt ilman pulloaan, aa-haa, aa-haa, aa-haa... Ei vaan, tämä on ilmeisesti ihan onnistunut porter, jonka olen jättänyt maistamatta, luultavasti Sakun muuten niin epähuiman maineen takia.

Samuel Adams Winter Lager
-Lager ei sinällään talvijuomana erityisemmin innosta, mutta jotenkin tämä on jäänyt välistä vaikka on ollut tarjolla monta kertaa monessa paikassa, joten eiköhän tämä koriin kapsahda.

St Feuillien Cuvée de Noël
-Paluumuuttaja, maustettu belgijouluolut. Jäänyt jostain syystä itseltä välistä, tulee luultavasti tällä kertaa koriin.

Stallhagen Julbock
-Stallhagen ilmeisesti myy tummaa bockiaan niin pääsiäisoluena, jouluoluena kuin "kevätbockina". En usko, että tarttuu matkaan.

Sinebrychoff JouluolutKommentit

 1. Siperia ei ollut Arkadiassa, vaan kyseessä oli viskitynnyröity versio Hanniku.

  Osui silmään lisäksi "Lager ei sinällään talvijuomana erityisemmin innosta", koska ei tuota nyt minään vaaleana tai tummana lagerina voi pitää ja sinällään siellä on muitakin pohjahiivaoluita. Ei toki kiinnostavimmasta päästä tuo, mutta ihan maistuva.

  VastaaPoista
 2. Jaa, enpä tiennytkään, että se Siperia oli joku erikoisversio. Olis pitänyt varmaan hankkia...

  Winter lageria olen pitänyt lähinnä maustettuna dunkelina/viennana, semmoisena suomalaisen "tavallisen" jouluoluen jenkkiversiona. Ilmeisesti ei?

  VastaaPoista
 3. Vaikka olikin erikoisversio, niin olihan tuo hinta tosiaan karmaiseva.

  On se parempi kuin "maustettu dunkel/vienna". Ei mikään paras kaikista, mutta ihan kiva olut, jossa on mukava humalointi ja toffeinen mallaspohja.

  VastaaPoista

Lähetä kommentti

Jos odotat jonkinlaista vastausta, älä ole vässykkä vaan käytä nimeäsi.