Brewdog Punk Pale Ale

Punk Pale Ale
Panimo: Brewdog
Maa: Skotlanti

Tyyli: American Pale Ale
Alkoholia: 4,6%

Pisteet: 3/5
Lyhyesti: Vesitettyä Punk IPAa.

Brewdog on haistanut Norjan ja Suomen maitokauppamarkkinoilla tarpeeksi potentiaalia tehdäkseen perusoluestaan Punk IPAsta 4,6%-vahvuisen "Pale Ale"-version. Saman värinen etiketti ja Punk-nimen säilyttäminen antaa ymmärtää, että kyseessä tosiaan on vain laimennettu versio päätuotteesta. Sivuillaan BD ei mainitse koko tuotetta, maahantuoja Diamond Beer sanoo Facebookissa vain, että tuote on "Suomen markkinoita varten kehitetty".

Punk IPAhan on ihan menettelevä sitruksinen ja kevyt, suht helppo amerikan mallin IPA, jossa on alkoholia 5,6% eli suomalaisen kuluttajan maksan välittömästi sulattava määrä. Tästä on tiputettu prosenttiyksikön verran pois ja katkeruus on kai pienempi, joten tuotos on määritelty APAksi. Olisi kiva uskoa, ettei laimennusta ole tehty vain vettä lisäämällä vaan ihan omalla reseptillä, mutta en vannoisi.

Vaalean keltainen, pienehkö vaahto. Tuoksu on vahvasti pihkainen ja sitruksinen. Suutuntuma on melko surkea, suorastaan vetinen. Punk IPA on melko ohut jo itsessään, mutta tämä menee liioittelun puolelle. Maku on aika lähellä Punk IPAa, kiva makean sitruksinen ja melko tukevasti katkeroitu aika pitkällä jälkimaulla. Maun ja tuoksun puolesta ihan ok, mutta kyllä laimentaminen on aika pahasti senkin vähän rungon hävittänyt mitä Punk IPAssa on. 3/5 ja vähän olen armelias siinä.

Punk Pale Alen ja Dead Pony Clubin rinnalle oli kauppaan ilmestynyt Brewdogilta myös Fake Lager, joka on tasokas oppikirjalager. Mielummin laittaisin rahani siihen, jos Brewdogin oluita kaupasta olisin ostamassa.

Kommentit

 1. Pitänee kokeilla miltä tämä tuntuu Route 66 rinnalla, joka on noussut suosikikseni marketti saunaolueksi.

  Kiitokset muuten oivallisesta blogista, joka auttaa hahmottamaan erilaisia tyylejä ja mitä niistä pitäisi löytää. Olisko huono idea jos blogaisit oluille tyypillisistä laseista ja miksi eri tyyppiset oluet pitäisi erilaisista laseista nauttia. Nyt käytössä on vain perintönä saatu Iittalan Krouvi tuoppi suoraan 80-luvulta.

  VastaaPoista
 2. Itse asiassa maistoin tuon 66:n rinnalla. Punk on katkerampi ja kirpakampi ja ohuempi.

  Laseista voisi blogata, mutta olen suoraan sanoen itse sitä koulukuntaa, joka ei niin erityisemmin laseista perusta. Lasilla on väliä, mutta ei minusta mitenkään hirveän paljon. Vähän suipompi aromilasi joka kerää tuoksuja voi olla joskus paikallaan, mutta suurimmaksi osaksi se on ulkonäkö/perinnekysymys IMO.

  VastaaPoista
 3. Näin olen itsekin asian antanut itselleni vakuutella, että enempi taitaa kuitenkin vaikuttaa, se että oluen lasiin asti kaataa. Toisaalta taas asenteesi takia juuri sinun kirjoittamana lasien käytöstä saisi ehkä jotain irti. Kun selkeästi olet jalat maassa oluiden kanssa ja et niin helpolla anna periksi sille, että asiat on aina tehty näin ja siksi lasin pitää olla tällainen ja mieluiten kolme kertaa neitsyen verellä voideltu ;)

  VastaaPoista
 4. Mielenkiintoista olisi tosiaan asettaa 66 ja tämä rinnakkain, ilmeisestikin kun samassa sarjassa kamppailevat? Pidän 66:sta erinomaisena maitokauppaoluena ja toistaiseksi voittamattomana, mutta olisiko tästä haastajaksi? Mikä on PUNK APA:n hinta?

  Olen myös huomannut 66 juodessani, että liian kylmänä sen aromit tuntuvat piiloutuvan liiaksi bitterin taakse ja olut tuntuu vetisemmältä. En tiedä sitten minkä lämpöisenä punkin joit ja miten se on vaikuttanut.

  VastaaPoista
 5. Punk Pale Ale kustansi n.3,50€ / 0,33l eli hinnassa ei pysty 66:n kanssa kilpailemaan mitenkään (karkeasti PPA:n litrahinta on kaksinkertainen).

  Punk ja 66 olivat jossain jääkaappikylmän ja huoneenlämpöisen välimaastossa. Selvästi viileämmällä puolella. Mielestäni semmoisessa aika sopivassa pale alen nauttimislämmössä. Punkin humalointi on minusta korostuneempi niin aromin kuin katkeroinnin puolelta verrattuna 66:n. 66:ssa on sitten pikkaisen enempi runkoa. Humaloinnin puolesta joisin luultavasti mielummin Punkin, mutta kokonaisuutena 66.

  VastaaPoista

Lähetä kommentti

Jos odotat jonkinlaista vastausta, älä ole vässykkä vaan käytä nimeäsi.