Boulevard Bully! Porter

Bully! Porter
Panimo: Boulevard Brewing
Maa: USA

Tyyli: Porter
Alkoholia: 6%
Kantavierre: 14,5 °P
Väri: 131 EBC
Katkeroaineet: 49 IBU

Pisteet: 4/5
Lyhyesti: Kuiva, aromikas portteri.

Melko tasokas ja isohko craft-panimo Missourista ja ainakin amerikkalaisten puheiden mukaan panimon valikoima on hyvin saatavilla siellä päin (pienpanimoiden oluen jakelu osavaltiotasolla tuntuu olevan aika salatiedettä). Täällä härmemmässä Boulevardin olusia on ollut Moestue & Caskin maahantuomana ehkä reilun vuoden isoina pulloina Arkadian Alkossa, Double-Wide IPAa käsittääkseni nyt myös muualla pienempänä versiona.

Samalla kertaa Arkadiaan tuli tämä Bully! Porter. Jostain syystä kiusaajaa täytyy etiketin mukaan huutaa, niin huudetaan sitten. Etiketissä on pilalle jalostettuine alaleukoineen aristokraattinen bulldog, niin en nyt ota selvää millä tavalla nimi pitäisi tulkita.

Mustaa lähentelevän ruskea olut, vaalea runsas vaahto. Viileämpänä lakritsinen tuoksu, joka muuttuu kahviksi ja maltaaksi oluen lämmetessä. Jotain erikoista yrttiä... Sinappia? Alkoholia aavistus.

Kova, kuiva. Lakritsi tuntuu aluksi myös maussa. Kylmää kahvia, katkeraa paahtuneisuutta. Humalointi on porteriksi melko hedelmäinen maultaan ilmeisesti Cascaden ja Ahtanumin myötä. Mallas ja paahde pitävät pahimmat sitrukset kurissa, mutta hyvä vivahde niistä tulee. Röyhtäistessä humalointi yhdistyy yllättäen purukumiksi. Hyvä tasapaino, melko lyhyt jälkimaku.

Aika tyylipuhdas kuiva portteri. 4/5

Kommentit

  1. Valotetaan nimen ja etiketin taustaa eli ennen aikaan Iso-Britanniassa bully sana on tarkoittanut suurin piirtein samaa kuin potaska eli huudahdus "Bully!" on sama kuin "Potaskaa!" lausahdus toisen henkilön väittämän jälkeen. Enemmänkin edwardiaaniseen aikaan käytetty, joten lähinnä yläluokkien käyttämä, josta bulldogin (tuosta siis kuvan koiran rotu) hienostunut olomuoto monokkeleineen ja smokkeineen. Mitenkään ei taideta sanan bully nykyiseen tarkoitukseen viitata etiketissä. Itse oluesta ei voi vielä sanoa mitään, mutta kaapin perältä löytyy.

    VastaaPoista
  2. Anteeksi pedanttisuuteni...

    VastaaPoista
  3. Se oli ihan autenttinen kiitos. Ei tarvitse pyydellä anteeksi. :)

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Jos odotat jonkinlaista vastausta, älä ole vässykkä vaan käytä nimeäsi.