Välinearvio: 33 Beers maisteluvihko


Laseja ja tuoppeja lukuunottamatta olutharrastaminen ei varsinaisesti ole välineurheilua. Mutta miespuolinen ihminen voi muuttaa kaiken välineriippuvaiseksi, koska aina pitää olla enemmän krääsää ja leluja.

Siksipä kun vahingossa törmäsin tällaisiin 33 Beers - arvosteluvihkoihin netissä, piti niitä saada. Tavallisesti kun olen muualla kuin kotona juomassa olutta kirjoitan muistiinpanot pieneen geneeriseen muistivihkoon tai hätätapauksessa puhelimeen. Koska kannan vihkoa ja puhelinta mukanani joka tapauksessa, niin onhan se nyt idioottimaista ottaa mukaan vielä erillinen vihko oluita varten. Vai?

Mutta kun nää on niin kivoja! Kansi on topakkaa kartonkia ja vihko on sen verran ohut, että se kulkee käytännössä mukana missä vain. Markkinointi on tehty selvästi sellaiselle amerikan länsirannikon trendikkäälle oluthipsterille. Design on mietitty, materiaali kierrätettyä ja mustekin on jotain helvetin soijaa. Huvittavana detaljina kansien ruskeaan musteeseen on lisätty olutta, joka lukee (geneerisenä tyylinä) takakannessa. Omissani kyseessä on "Eastern Oregon Brewed Cascade Dark Ale"

Vihkossa on tilaa 33 oluelle, yllätys. Sivuilla on paikat muistiinpanoille, erilaisille oluen detaljeille (nimi, panimo, hinta, jne.) ja lisäksi sivujen alakulmassa on hauska makuympyrä johon voi piirtää "timantin" oluen mausta. Ympyrä on ihan hauska idea ja siitä näkee nopeasti tietyn tyyliset oluet, mutta ennen kaikkea se auttaa maistelussa käymään läpi erilaisia maun puolia.

Ihan turhiahan nämä periaatteessa lopulta on, mutta toisaalta toimittavat virkansa moitteettomasti, eivätkä ole mitään hinnan kirouksiakaan (3 kpl postikuluineen 15$ eli sellaisen vajaan neljä euroa kipale) Samainen pulju myy vastaavia näköjään myös viinille, kahville, viskille ja sikareille.

Kommentit