Hornbeer Happy Hoppy Easter / Påskeøl


Happy Hoppy Easter / Påskeøl
Panimo: Hornbeer

Tyyli: IPA
Alkoholia: 6,4%

Pisteet: 4/5
Lyhyesti: Kelpo IPA.
Suosittelen: Kelvollisille IPA-ihmisille.

Joskus tuntuu, että pienpanimoilla on vimma tehdä oluidensa nimistä jollain tavalla sekavia. Tämä Hornbeerin pääsiäisolut on hyvä esimerkki. Alkossa myytävässä pullossa lukee Påskeøl, eli pääsiäsolut, mutta aiemmin maistoin Milenkassa Hornbeerin Happy Hoppy Easter - nimisen pääsiäisoluen. Ihmettelin miksi pienpanimo tekisi kaksi pääsiäisolutta ja molemmat India Pale Aleja. Samaa tavaraahan nämä sitten Ratebeerin mukaan ovatkin.

Hornbeer on Tanskan loistavasta pienpanimoperheestä vähemmän Suomessa esillä ollut panimo (lähinnä Nørrebro ja suuri vaeltava paneskelija Mikkeller ovat olleet Alkon valikoimassa, olutravinteleissa sitten satunnaisesti muitakin). Nythän näitä Hornbeerin tuotoksia ainakin on alkanut näkyä enemmän, kiitos vain maahantuojalle.

Happy Hoppy Easter on tumman punaruskea samea soossi, jolla on upea tiivis vaahtohuppu. Tuoksu on IPAinen, eli vahvasti humalainen, hedelmäinen, yrttinen. Hanaversiosta löysin jopa tervaa, mutta pullosta en sitä huomaa. Suutuntuma on keskituhti, humalan dominoima sekin. Maku on kirpakka ja vahvasti humala pystyssä tässäkin mennään, melko suoraan ja kiertelemättä. En ole ihan varma miltä omena maistuu, mutta sellaista täältä humalan alta löytyy. Hedelmäisyyttä, vähän sitruunaa. Jälkimaku on pitkä ja kestävä miellyttävä karvaisuus.

Oikein hyvä timmisti katkeroitu IPAhan tämä on. Mitä tekemistä tällä pääsiäisen kanssa on, on sitten ihan oma kysymyksensä. Ehkä siitä Jeesuksen kuolemasta jäi sitten niin katkera fiilis. *vitsifilli*

4/5

PS: Olen ollut vähän laiska linkittämisien suhteen, mutta yritän nyt parantaa tapani.

Kommentit