Brewdog Hops Kill ?

Hops Kill ?
Panimo: Brewdog

Oluttyyli: American Amber/Red Ale
Alkoholia: 7,8%
IBU: 80

Pisteet: 5/5

Lyhyesti: Voimakkaasti humaloitu loistava Amber/Red Ale. Kuin hyvin maltainen IPA.
Suosittelen: Itselleni. No... myös teille. Humalapäät tykännee.

Amber Ale on semmoinen vähän ehkä vähemmän Suomessa nähty oluttyyli. Tai ainakin vähemmän kuin esim. IPA tai tavallinen Pale Ale. Jotta ei menisi liian helpoksi niin sitä voidaan toki kutsua myös Red Aleksi ja sitten sotkea soppaan mukaan Irlantilaisten Irish Red Ale, niin kaikki on ihan sekaisin ennen kuin on otettu yhtään olutta.

Joka tapauksessa jutun juoni red aleilla on käytännössä (kai) olla vähän maltaisempi ja tummempi kuin Pale Ale tai IPA. Asialle ei oikein tunnu olevan rotia, mutta ei näissä oluenjuontihommissa pidä niin ollakaan. Irkut ovat joka tapauksessa kevyesti humaloituja ja ameriikoissa humalapussien suut on sitten vähän miten sattuu.

Brewdog on tehnyt tyylistä sitten "Imperial" version, mikä nykypanimokulttuurissa käytännössä tarkoittaa, että kaikkea helevetisti, tai vähintään humalaa. Niinpä tämänkin IBU on hilattu 80:n asti. Double IPAn ja maltaisen redin sekoitusta voinee odotella.

Oluen nimi on vähän paikasta riippuen "Hops Kill Fascists", "Hops Kill Nazis" tai "Hops Kill ?". Pullossa lukee viimeinen ja sitä käyttää myös Brewdogin oma saitti, joten sillä mennään. Kyllä tällä kuitenkin matalaksi saa niin fasistin, natsin, falangistin kuin Karjala-seuralaisenkin.

Hops Kill ? on nätin tumman punainen muhkealla vaahdolla (huono kuva on vähän myöhässä vaahdon suhteen, koska laatukamerallani pitää ottaa n. 8 otosta, että saavuttaa edes tuon tason). Tuoksu on ronskin humalainen. Ruohikkoa ja toffeeta.

Siemaus. No huh huh. Suutuntuma todella miellyttävä. Muhkea, pyöreä, pehmeä. Maku on toffeeta, puuta, pähkinää, vähän suklaatakin. Himppu seassa on myös parhautta. Humalointi ja jälkikarvaus erittäin hyviä. Ei liian suoria, vaan ulottuvuuksia löytyy, muttei myöskään mitään kuuppaa sekoittavan kryptisiä.

Tässä on hyvinkin pitkälti kaikki kohdallaan minun makuuni. Humalaa oikealla tavalla paljon ja mukana maltainen muhkeus ja pehmeys. Vitu AWESOME sanoi Mummo Ankka.

Pisteitä arvatkaa monta.

Alko hei, onhan tämä limited edition, mutta tätä vois ns. harkita. Pliis?

Kommentit