Iki Beer

Iki Beer
Panimo: de Proefbrouwerij

Tyyli: Witbier
Alkoholia: 4,5

Arvio: 2/5
Lyhyesti: Keskinkertainen witbier.
Suosittelen: Terassilla toiminee kuumalla kelillä.


Belgiassa/Hollannissa kun kaiken oluesta tietävät, niin ovat keksineet, että terveysruokahipstereillekin voi myydä olutta. Se pitää laitaa modernin kliinisesti designattuun pulloon, joka näyttää hyvältä kädessä ja siihen pitää tökkiä sekaan eksoottisia japaninherkkuja, niin kuin vihreää teetä ja yuzu-sitruunaa, joista tulee sitten jotain antioksidantteja, joista pitäisi kai innostua. En nyt jaksa. Lopuksi olut nimetään japanilaisella nimellä.

Olut on hollantilaisen firman brändi, pantuna belgialaisessa de Proefbrouwerij tilauspanimossa (mm. Mikkellerin ja 3 Fonteinen käyttämä, joten ei mikään ihan turha pulju ilmeisesti) Hevonhelvetin vertaa tällä ei siis ole tekemistä oikeasti Japanin kanssa, mutta ihan kiva nimi ja mikäs siinä jos olutta maustaa. Aiemmat kokemukset eivät vain tällaisista ole yleensä olleet kovin kannustavia. Yleensä pullossa on paskaa lageria, jossa on joku räikeä sivumaku.

Iki on samea, hyvin vaalean keltainen ja tuottaa ison kestävän vaahdon tuoppiin. Ulkonäkö herättää positiivisen fiiliksen. Näyttää ihan witbieriltä. Ehkä tästä on johonkin.

Tuoksussa on kukkaisuutta ja sitruunaa, mutta aromi on kokonaisuudessaan hyvin hento. Suutuntuma on laiha, muttei hirveän vetinen, enemmänkin pirtsakka ja terävä.

Maku on myös vehnäinen, hedelmäinen, hyvin hento. Kirpakka ja raikas. Sitruunan maku tuntuu hieman, mutta teetä en tästä löydä. Witbier muutenkin yleensä tarjoillaan sitruunan kanssa, niin ihan kivastihan se sinne sopii. Witinä kuitenkin aika meh. Terassilla mennee, jos peruskeskarin vaihtoehtona tarjotaan.

Voitte siellä ratebeereissä ja beer advocatessa väittää tätä yrtein maustetuksi tai ties miksi, mutta minun mielestä tämä on niin selvä witbier, vaikkei kovin kummoinen, että semmoiseksi taggaan. 2/5

---

PS: Jos olet eksynyt tänne google-mainoksen kautta, niin tervetuloa. Ystävä teki kurssiharjoitteena tälle pienen googlekampanjan. Ihan niin epätoivoisesti en tälle lukijoita kaipaa, että omalla rahalla viitsisin harrastelijablogia mainostaa.

PPS: Vaihdoin leiskaa. Tagilistat venyivät nopeasti niin pitkäksi, että ne oli pakko siirtää tuonne oikeaan laitaan piiloon. Ne ovat vähän enemmän piilossa kuin haluaisin, olisi nimittäin kiva jos valikko ei olisi tuommoinen slide-in, mutta tämä bloggerin dynaaminen leiskapohja ei juuri veny tahi pauku ihan niin paljon kuin haluaisin ainakaan niin vähällä vaivalla kuin haluaisin, joten joudutte elämään sen kanssa.

PPPS: Kuva ei toimi jostain syystä. Klikatessa pitäisi toimia...

Kommentit

  1. Samaa mieltäpä olen, perus-wit epämääräisellä makealla sitruslisäyksellä. Tuli kovasti Tuborg:in Lime cut myös mieleen, huonossa mielessä. Pitäydyn perinteisemmissä herkkuoluissa :)

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Jos odotat jonkinlaista vastausta, älä ole vässykkä vaan käytä nimeäsi.