Olutkirjapäiväkirja - osa 2 + parit miniarviotKahteen viikkoon olen saanut pidettyä uutta rutiinia ihan hyvin kasassa kirjan suhteen. Blogiin en sitten kuitenkaan ole saanut aikaiseksi olutarvioitakaan tehdyksi. Päräytänkin tähän loppuun pari pika-arviota.

Havaintoja
Päiväduunin käsitteet vuotaa kirjahommiinkin. Työt on "tiketteinä" trellossa, ajatukset pyörii jossain hemmetin design systemissä ja huomaan eteneväni jonkinlaisessa "tupla-timantissa", vaikka en sellaista mitenkään suunnitellutkaan. Kai se on aika luontaista sitten. Eihän se malli nyt täydellinen analogia tälle työlle ole, mutta noh, kartta ei ole alue.

Koen kuitenkin olevani siellä ensimmäisen timantin leveimmässä kohdassa matkalla kireämpään. Sisältöä ja ideoita on kertynyt valtava kasa ja kertyy ehkä vielä hetken lisää, mutta ensimmäisen draftin kirjoitustyö alkaa supistaa hommaa konkreettisempaan muotoon ja sovittaa kasaa paremmin yhteen. Siinä samalla konkretisoituu ongelmia lopullisen tuotteen, eli kirjan suhteen. Sitten joskus kun pääsen keskittymään kunnolla esim. asetellullisiin ja visuaalisiin juttuihin, joilla ratkaista niitä ongelmia, pakka tulee levähtämään taas auki toiseksi timantiksi.

Ärsyttäviä asioita
-Aina kun tyytyväisenä paukuttelee mahaansa listaa lueskellessa, että "nyt, tässä on viimein kaikki sisältö mitä haluan kirjaan", niin heti takavasemmalta joku juttu muistuttaa mitä vielä puuttuu. "Ai niin, umqombothi, sellainenkin juttu on. Kai sekin olisi hyvä jossain mainita..." Kaiken lisäksi tässä vaiheessa jokainen juttu, mitä tulee lisää, on kuitenkin suuressa vaarassa joutua leikkurin alle. Mutta listaan vain...

-Kun muistaa sen yhden tosi hyvän lainauksen, mutta ei sanatarkasti, eikä varmasti kuka sen sanoi. Sitten 25 selaintabia ja minuuttia myöhemmin toteaa, että ei se olutkaan niin hyvä lainaus, että tulisi edes käytettyä.

-Kirjoitan yleisolutkirjaa, enkä siis tee mitään uniikkia uutta tutkimusta aiheesta. Toisin sanoen kaikki mitä kirjoitan, on jo sanottu jossain ja tehtäväni on enemmänkin koostaa, yhdistää, täydentää, referoida ja keksiä miten asian esittäisi mahdollisimman hyvin ja helposti. Sitten tulee vastaan joku lähde, jossa aiheesta X on sanottu jo kaikki ja enemmän ja vielä pirun hyvin. Mene sitä nyt sitten parantamaan.

Rakenteesta suunniteltu: Yhtä lukua vaille paketissa.
Ensimmäistä versiota kirjoitettu: Arviolta n. neljännes.
Kaikki muu: Pientä testailua on
Kahvilaskuri: 15 kuppia
Olutlaskuri: 8 tuoppia

-------

Cigar City Brewing Maduro Brown Ale

Ostin ihan siitä ilosta, että kerrankin jossain on tarjolla brown alea, vaikka amerikkalaismallistakin. Oudosti olut ei vaahtoa juuri lainkaan. Melko liukkaan öljyinen olemus muutenkin. Tuoksu ja maku kuitenkin varsin kohdallaan. Reilusti ruskeaa leipää, suklaata ja karamellisuutta tuettuna napakalla katkeroinnilla. Ehkä tuoreempana humalat paremmin vielä esillä, mutta ei niiden puute varsinaisesti haittannut, kun maltaalla oli asiaa niidenkin edestä.AF Brew Passion Is My Confession

Bönthöö-Teemun ja Imbibe Internationalin taannoisesta AF Brew -korruptiopaketista passio-berliner weisse. Etiketissä ilmeisesti Berliinin liikennevaloukko ikään kuin kirkon lyijylasimaalauksena?

Tuoksu on puhdasta passiomehua, pientä maitohappoisuutta. Pehmeän muhkea suussa berlineriksi, on volttejakin toki 5,3% eli reilusti enemmän kuin tyypillistä. Maku seurailee hajua. Kirpakka happamuus on tasapainona, mutta tämä maistuu lähinnä passiomehulta. Hyvin hyvin passiohedelmäinen siis. Oluen osuus makumaailmassa jää kyseenalaiseksi. Kiva limuviina. Ei omaan makuuni.


Kommentit