Wasted -hävikkiolut


Wasted
Brewniverse. Suomi
Hävikkiolut, 2,2%
-

Hävikkiruokaravintola Loopin ja Brewniverse panokollektiivini From Waste to Taste hävikkiolut-kampanja kutsui bloggareita lounaalle. En päässyt paikalle, joten sain putelin Wasted-olutta kotiin.

Kampanja siis kerää joukkorahoitusta nyt viimeistä viikonloppua. Ajatus on hieno, kannatettava ja mielenkiintoinen: Suurin ruokahävikkituote on leipä, joten muutetaan hävikkiin menossa oleva leipä olueksi. Oluttahan harvemmin jää kuleksimaan ainakaan kotinurkkiin, tiedä sitten kauppojen oluthävikkien määrästä. Leivästähän tehdään ainakin Venäläistä perinteistä kotikaljamaista kvassia.

Suomen laki on Suomen laki, niinpä prototuote on alle 2,8% koska sitten sitä ei lasketa alkoholituotteeksi. Tarkoitus on siis hankkeen myötä pystyä tuottamaan myös vahvempaakin olutta.

Hieman epäilytti, että liekö noin laimea pilsu on paras tapa markkinoida kampanjaa, mutta kaipa siitä jonkun kuvan saan. Otin pullon parvekkeelle perjantain ratoksi kun oli melkein tarpeeksi lämmin.

2,2% olut, jossa on kuulemma puolet kauraleipää ja puolet pilsnermallasta. Todella kalpea, kaadettaessa miltei väritön olut. Hallertau Mittelfrühia humalana ja neutraali pintahiiva. Tuoksuu jotenkin simaiselta, jopa limonadiselta. Hyvin mieto tuoksu kuitenkin.

Vähemmän yllättäen hyvin löysä ja vetinen, näillä prosenteilla kun mennään. Kaura (viljana) tuo oluessa perinteisesti muhkeutta lisää, mutta ihan hirveästi se ei tässä auta. Maku on hieman makea ja todella mieto. Ehkä joku hyvin kevyt witbier tulee mieleen, tosin osin lähinnä ulkonäön puolesta. Leivässä on suolaa, joten oluessa on pieni mineraalinen, ehkä gosemainenkin taustavinkeys.

Kaiken kaikkiaan on pakko sanoa, että en minä tätä olutta ostaisi toista pulloa. Sellainen hieman viljainen vesi kyseessä on. Mutta on se olutta ja taustalla on potentiaalia paremmallekin. Jos kuvittelee makuun kaikin puolin öyhyä lisää, niin voisin kuvitella tästä tulevan esim. ihan passeli brittiläinen golden ale. Tällaisenaan ehkä autoilijalle saunaan. Pisteitä en anna.

Mutta mitä tapahtuu mäskijätteelle?

Kommentit