Bad Brewer Pale Ale


Pale Ale
Bad Brewer. Italia
APA, 6%, 37 IBU
***

Arkadian Alkon hyllystä löytyi melko tylsän näköinen italialainen pale ale. Italialaiset panimot eivät ole koskaan oikein vakuuttaneet minua ja (american) pale ale on tällä hetkellä yksi vähiten kiinnostavista tyyleistä. Mutta kun panimo laittaa nimekseen "Huono Oluenpanija", niin kai se nyt on testattava. Tai voihan se "bad" tarkoittaa tietysti myös "tuhma", mutta itepä läksivät, se on huono nyt.

Panimosta itsestään en tiedä mitään muuta kuin, että se on Riccionen pikkukaupungista. Puljun webbisaittikin on nurin, niin mitäpä tässä sitten selittämään. Olut lasiin.

Kuivahumalointi on tehty Galaxylla ja Cascadella, mutta ilmeisesti perinteisempi humalointi muilla humalilla. Ratebeer kertoo lajeiksi Magnum, Willamette ja Centennial. Amerikan meininkiä siis. APA odotettavissa. Päiväys 01/03/18, olettaisin siis reilun parin kuukauden ikäiseksi.

Kultainen olut, hieman samea. Kaunis valkoinen ja kestävä vaahto. Tuoksussa on ensi alkuun viljaisuutta ja trooppista hedelmää. Sitten sieltä vyörähtää hedelmäisyyteen hyvin tuttu belgialainen fiilis. Tämähän tuoksuu ihan saisonille? Aivan hivenen hevostalliselle jopa. Onkohan tämä ihan kunnossa?

Ensi hörppy ei auta hämmennykseen. No ei tämä ainakaan pilalla ole. Hyvin puhdas pilsnermaltainen ensikosketus, ensi sekunnin luulen juovani hellesiä. Sitten olut palaa alemäisemmäksi selvän hedelmäisen tatsin kanssa ja sekaan tulee brittimäistä toffeetakin. Tuhdimpi kuin tuoksusta luulisi. Katkero on lukemiaan vahvemman tuntuinen ja jatkuu suht kauan hieman sitruksisena, mutta pääosin aika puhtaan katkerana.

Olipas jotenkin hämmentävä olut. Nenässä ja suussa kävi fiiliksiä esim. Saison Dupontista, Augustinerista, XX Bitteristä ja Hop Backin Summer Lightningista. Lopputuloksena ehkä lähinnä viimeinen, mutta lisää sitrusta ja hedelmää. Jenkkihumaloiduksi APAksi kovin eurooppalainen. Maut eivät kuitenkaan lyö kättä siihen malliin kuin mainituissa klassikoissa ja pisteiksi jää 3/5.

Kommentit