ALA Architects Revision Cloud


ALA Architects Revision Cloud
Hiisi/Donut Island. Suomi
IPA, 5,9%
****

Olen viimeisen vuoden päivät seurannut lähes päivittäin Arkkitehtitoimisto ALAn kätten jälkien nousemista uuden Keskustakirjaston (tai "Oodin") muodossa radan ja Musiikitalon väliin. Tätä en tietysti tiennyt vielä toissa viikolla, kaikkea sitä olut opettaa. Muitakin komeita pytinkejä on näkynyt firma suunnittelevan.

ALA on Hiisi/Donut Island -kombolla tuottanut firmaöölin. Postasin tästä kuvan Tuopillisen Facebookiin ja Tallinnan festareilla panimon ukkelit ihmettelivät mistä tätä oli bloggareille asti päätynyt, kun ei heillä ollut asian kanssa mitään tekemistä. Höh! Jokainen itseään kunnioittava firma tietenkin toimittaa bissensä blogipörhöjen kouriin arvioitavaksi ihan itse. Tämä tuotiin henkilökohtaisesti firman toimijan puolesta oikein kotiovelle asti. Toivottavasti ALAlla on vastaava olut avaimet-käteen -palvelupaketti myös suunnittelussa.

Nimi viittaa oluen tuoneen arkkitehdin (?) mukaan CAD-ohjelmiston termiin. Etiketissä onkin ilmeisesti jonkinlainen suunnitteluspeksi pohjana ja siitä löytyy kaikki olennainen tieto aina humalalajikkeisiin ja versiohistoriaan asti. Historiasta selviää, että olut on pantu 17.3.2017 ja valmistunut sopivasti firman vappukinkereihin. Hyvinkin tuoretta siis vielä näin puolitoista viikkoa vapun jälkeen.

Tumman kultainen väri, hieman samea. Kaunis vaahto. Tuoksu tulee muheva humalointi edellä, tropiikin hedelmää ja havua. "C-humaloitua" kamaa näkyisi ja tuntuisi olevan. Citran sitrukset ja Chinookin havut.

Maku on murakka ja melko suoraviivainen. Keskipaksu, ei tietoakaan vetisyydestä. Hedelmäinen pehmeys pienen viljan tukemana alkuun ja melko ronski havuyrttinen katkero perään. Loppuu kuivasti ja humalointi potkaisee loppumakuun mainion miltei hartsisen pihkavinkeyden, joka kruunaa oluen.

Vallan erinomainen jenkki-IPA. Tai voisi kai sanoa APAkin, etenkin kun pullossa lukee "Architectural Pale Ale" mutta keikkuu katkeroissa (60 IBU) mielestäni jo IPAn puolella. Hivenen pirtsakampi olisi voinut olla, voimakas pihkaisuus lopussa jotenkin taittaa iloisinta raikkautta, mutta menee nillittämiseksi. Mainio firmabisse! 4/5

Kommentit

  1. Kun aamulla katsoo juuri tullutta arkkitehdin oviluetteloa revisiotunnuksella Ö, tulee mieleen että olisi huomattavasti mielekkäämpää jos mukana tulisi edes joskus olutta. :D

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Jos odotat jonkinlaista vastausta, älä ole vässykkä vaan käytä nimeäsi.