Mufloni Kilibocki

Kilibocki
Panimo: Beer Hunter's
Maa: Suomi

Tyyli: Dunkel
Alkoholia: 4,5%

Pisteet: 4/5
Lyhyesti: Leipäinen ja paahteinen ruokajuoma.

Yksi Suomen varmimpia pienpanimoita, Porin Beer Hunter's, ei järin hirveästi uutuuksistaan huutele sosiaali- tai muissakaan medioissa ja ne tulevat aika usein enemmän tai vähemmän yllätyksenä. Kilibocki -niminen uusi Mufloni sattui sellaisena "enemmän" eli täysin yllätyksenä kaupassa ensin silmään ja siitä ostoskorin pohjaan. Porilaisten mufloni-villilammas teemaan osuvasti sanaleikkivä nimi viittaisi yhtaikaa bock-lagereihin, jotka toki tunnetaan siitä, että ovat yleensä vahvemman puoleisia ja kilipukkiin.

Eli... kauppavahvuinen "pikkubock"? Yleensä sellaista kai kutsuttaisiin jollain muulla tyylillä. Mieleen juolahti voisiko kilibocki olla jopa Muflonator-doppelbockin mäskäyksen jälkeen samoista maltaista uudelleen mäskätty "small beer", mutta ei taida 6,5% Muflonatorin jämistä ihan tällaiseen löytyä enää tenhoa.

Tumman ruskea olut. Tuoksu kumartaa humaloineen saksan/tsekin suuntaan, yrttistä on. Paahdetta löytyy, suklaista maltaisuutta. Erittäin miellyttävän pehmeä. Maku seuraa tuoksun nuotteja. Puhdas lagerin olemus, selkeän paahtoleipäinen maltaisuus pääroolissa, kevyttä suklaisuutta. Upeasti tasapainossa oleva katkero, joka antaa maltaalle tilaa, jäämättä sen jalkoihin.

Voihan tätä Kilibockiksi tai dunkler bockiksi sanoa jos huvittaa, mutta kyllä tämä sokkona menisi ja näin ihan näkökykyisenäkin menee itselläni dunkeliksi. Eipä sillä väliä. Ruokajuoma. Toimi muuten erinomaisesti pekonikanan ja juuripersiljaohraton kaverina (antaisin kunnian tästä osuvuudesta enemmän pekonille, kuin muulle ruualle). 4/5

Kommentit