Magic Rock Salty Kiss

Salty Kiss
Panimo: Magic Rock
Maa: Englanti

Tyyli: Gose
Alkoholia: 4,1%

Pisteet: 4/5
Lyhyesti: Raikas, marjaisa, vehnäinen gose.

Englannin pienpanimobuumin vakiintuneimmin hyvää kamaa tuottavia panimoita on Magic Rock, jota tähän asti on Suomessa näkynyt lähinnä olutbaarien hanoissa. Pääsääntöisesti sirkushenkisiä nimiä ("Human Cannonball", "Ringmaster", "Bearded Lady") viljelevä panimo on nimennyt gosensa Salty Kissiksi. Mikäs siinä, suolastaan tunnettu tyylihän se.

Olutta on ollut tekemässä tanskalainen panimomestari Anders Kissmeyer, joka on ainakin Nørrebro-panimolla vaikuttanut takavuosina ja tekee nyt "collabo"-oluita muiden panimoiden kanssa. Salty Kiss löytyi muistaakseni Ruoholahden CM:stä tai Postitalon K-marketista, en nyt muista, kun tämä on hankittu jo tovi sitten. Gose on kuitenkin kiva tyyli, kun se usein mahtuu meikäläisiin älyvapaisiin kaupparajoihin. Näkyisipä sitä enemmänkin.

Tyrniä ja karviaista, onpas suomalainen meininki mausteosastolla. Alunperin ilmeisesti ollut myös ruusunmarjaa, mutta nyt tölkin takana ei ainakaan sellaista lue. Toisaalta ainesosalistassa ei lue vehnääkään ja vehnäoluttyyli kuitenkin on kyseessä. Allergeenilistasta se sitten löytyy.

Roima, kaunis vehnäoluinen vaahto. Tuoksussa raikas, marjainen tuulahdus, jossa jotain yrttisyyttä loiventamassa eikä tuoksu olekaan lainkaan makean oloinen.

Pehmeä. Kevyt happamuus. Gosemaisuus ei suoloineen ole kovin määräävässä roolissa. Vehnäisyys sen sijaan pääsee esiin. Marjat tukevat sitä hyvin, eikä niiden oma luonne ole missään nimessä pinnassa. Loppu- ja jälkimaussa sitten suolan mineraalit nostavat päätään mietojen katkeroiden kanssa sillä lailla, että raikas fiilis pysyy. Marjojen kirpakampi puolikin näyttäytyy.

Miellyttävä, jopa etäisen saisonmainen vehnäolut. Maitokauppatuotteena helmi. 4/5

PS: Tuopillinen on nyt pari viikkoa tauolla tämän postauksen jälkeen. Huhtikuussa taas astialle. Facebookissa voi olla tauollakin elämää, ehkä.

Kommentit