Omnipollo Zodiak

Zodiak
Panimo: Omnipollo
Maa: Ruotsi

Tyyli: IPA
Alkoholia: 6,2%

Pisteet: 4/5
Lyhyesti: Hedelmäinen, hienon pehmeä ja juotava moderni IPA.

Ruotsin kovin vaeltava panija Omnipollo ilmoittaa sivuillaan tämän Zodiakin olevan "talon IPA". Ottaen huomioon, miten mahdotonta jälkeä panimo on tehnyt esim. Nebuchadnezzar DIPAllaan, "talon IPA" ei aseta ihan vähäisiä odotuksia. Lähes odotetusti olut on Belgiassa De Proef Brouwerijlla pantu. Olutta saa esim. Saveur Bierestä, josta omani tilasin (juu, sen päätöksen jälkeen).

Toisin kuin Omnipollon komeimmissa pulloissa, tässä on ihan perinteikkään muotoinen etiketti, joka tosin on ihan hieno sekin hämmentävine ufokuvioineen. Nimen perusteella ilmeisesti siinä kuvataan Omnipollon versiot horoskooppimerkeistä.

Speksit vaikuttaa aika peruskamalta. 6,2% voltteja, humaloina Simcoe, Citra ja Centennial eli ameriikan meininkiä vahvasti, kuten olettaa saattaa. Erikoisempana mallasprofiili joka koostuu kolmesta viljasta: Vehnä, Kaura ja Ohra. Korkissa on päiväys 09/06/16, jonka oletan eurooppalaismalliseksi ja vuoden päähän valmistuspäivästä osoittavaksi eli olisiko puoli vuotta vanhaa?

Samea vaalean keltainen olut. Tuoksussa sitrusta ja havumetsää, mitäpä muuta. No ei juuri muuta. Kevyttä aprikoosimaista hedelmäisyyttä, mutta kyllä jenkkihumalointi tuoksua hallitsee, kuten IPAssa nyt yleensäkin.

Oluen hienous piileekin ehkä enemmän rungossa. Se on samaan aikaan erittäin kevyt ja juotava, silti 6,2% vahva ja kauralla siihen on saatu aikaan upea pehmeys. Olut ikään kuin näyttäytyy sekunnin ajan suorastaan vetisen kevyenä ja vetää sitten maton alta, jotta 'ähäkutti, luulitpas'.

Maku on kepeän, selkeän hedelmäinen. Sellaista greippiä ja tropiikin hetelmää. Reilu katkerointi erinomaisessa tasapainossa ja nousee päärooliin vasta jälkimaussa. Ei ylilyövää hyökkäävyyttä, ei humalapommia, miellyttävä tasapaino.

Oikeastaan aika hieno paketti. Maku ei tuo oikeastaan mitään erikoisen uutta IPA-oluiden ystäville, mutta kokonaisuutena tässä on kyllä jokainen palikka niin hyvin kohdallaan, että 4/5. Melkein laitoin vitosen, mutta joku roti. Tuoreempana ehkä?

Kommentit