CREW Republic Roundhouse Kick Imperial Stout

Roundhouse Kick Imperial Stout
Panimo: Crew Republic
Maa: Saksa

Tyyli: Imperial Stout
Alkoholia: 9,2%
Katkeruus: 71 IBU

Pisteet: 3/5
Lyhyesti: Keskilinjan kahvisuklainen imperial stout.

Saksalaisen Crew Republicin oluet on olleet kotimaisissa blogeissa ja muilla olutsivustoilla ja varmasti harrastajien parissa suht hyvin näkyvillä viimeisen vuoden aikana. Epäilen, ettei se niinkään johdu Crewn tuotteiden absoluuttisesta erinomaisuudesta vaan enemmänkin siitä, että saksalaisissa verkkokaupoissa saksalaisen Crewn oluet ovat selvästi halvempaa modernia craft-olutta kuin jenkeistä tai muualta hilatut kilpailevat tuotteet. Ei sillä, että niissä suurempaa valittamistakaan olisi. Nyt Crewta oli heilahtanut yhtä sorttia Alkoonkin. Tai siis Arkadian Alkoon vajaa 500 pulloa. Bongasin pullon ihan vahingossa muilla ostoksilla ollessani ja nappasin kyytiin.

Musta olut. Avatessa tuoksahtaa alkoholi, joka häviää pian. Tuoksussa muuten suklaata ja paahdetta, raikas humalan tuulahdus tuo hieman Black IPAmaisen fiiliksen tuoksuun. Paljon makeutta, melassia, siirappia.


Olut on pehmeä, mutta voltteihinsa nähden melko kepeä. Kahvinen ja tummasuklainen paahteisuus pääasiana maussa, jälkimaussa tärähtää kevyt salmiakki pikaisesti ja taittuu sen jälkeen takaisin kahviin ja katkeroon. Yrttinen humalointi on selkeä ja edetessä katkerona melko reilukin, muttei silti ota kovin isoa roolia ja olut jää selvästi maltaisemmaksi stoutiksi kuin modernin IBAmainen.

Nautiskeluolut. Vähän kepeä imperial stoutiksi omaan makuuni, eikä mikään puoli oluesta nouse erityisen edukseen esiin, muttei tässä mitään erityisempää valittamistakaan ole. Korkea 3/5.

Kommentit