Ei kynäniskoille: Ruokapuoti Lumo Testowit

Olut suositeltiin nauttimaan kuohuviinilasista,
mutta sellaista ei nyt saunahätään sattunut.
Testowit
Panimo: Pyynikin Käsityöläispanimo / Ruokapuoti Lumo
Maa: Suomi

Tyyli: Witbier
Alkoholia: 4,5%

Pisteet: 4/5
Lyhyesti: Ärhäkän hapan ja virkistävä yrttinen wit.

(Huom: jotta kirjoituksen luokattoman huono huumori avautuisi, pitää ehkä tuntea Teston ja Raudon seikkailut)

Raumalaiset Ruokapuoti Lumon Tero Suhonen ja Reittausblogin Harri Metsäjoki iskivät päänsä yhteen tuottaakseen humalattoman oluen testosteronin tuotantoa kiihdyttävillä aineksilla. Oluttyyliksi valikoitui witbier sen muutenkin miedon humaloinnin vuoksi. Alkuperäinen versio on keitelty Harrin kotiolutlaitteistolla, mutta kaupallinen tuote sitten Pyynikin Käsityöläispanimolla. Oluen taustoja valottaa paremmin Reittausblogi itse täällä.

Tero keikutteli pk-seudulle pullollisen paikallisen epäteston plösön maistettavaksi. Kiitos vain.

Koska pullo suorastaan huokuu miehistä uhoa, otin sen maistoon miehisessä ympäristössä, eli saunan pukuhuoneessa. Ei olisi sitten niin paljon päälläkään kun testosteronibuustin pullistamat lihakset repivät vaatteet kappaleiksi.

En oikein tiennyt mitä odottaa, mutta melko mietoa settiä kuitenkin kun witbier on kyseessä. Witit ovat yleensä aika hillittyjä tapauksia ja enempikin raikkaita janonsammuttajia kuin mitään hitaasti sipistellen nautiskeltavia oluita. Heti Testowitin korkatessa tuli selväksi, että nyt ei leikitä, eikä mikään ole hillittyä.

Pakurikääpäteepohjaan tehty olut on nimittäin aika tuhdin hajuinen ja eritoten tuoksusta tulee läpi juuri se pakurikääpä, joka ei ole tuoksuista mikään miellyttävin. Vanha puu, hikeä, nahkaa. Naisellisempi haistaja kommentoi, että "tuoksuu jumppasalille".

Maku on tuhti. Todella voimakkaan hapan, miltei gueuzemäisissä mitoissa. Alla on yrttinen makeus, miltei mandariinimäinen sitrus, mutta voimakas happamuus jyrää päällä ja mieleen nousee raaka greippimehu ja kirpeä inkivääri. Raikas.

Huhhuh. Eipä ollut mikään kevyt juttu yhtään, vaan todellista Testovoimaa. Ei missään nimessä mikään tyypillinen olut, tai edes tyypillinen witbier. Maltaisuutta ei hirveämmin erotu ja humalaahan ei tosiaan ollut lainkaan, joten oluessa ei ole juuri yhtään ns. oluen perusmakuja. Hapanoluiden ystävälle ehdottomasti maistamisen arvoinen kokemus. Maku on erittäin virkistävä ja hyvä, happamuuden vuoksi ei kovin aloittelijaystävällinen kylläkään, hitaasti piti minunkin tissutella. Jos tuoksu ei olisi ihan niin jyrkkä, olisi melko ässäkamaa, mutta tällaisenaankin 4/5. Kyllä tästä kesäksi terassioluen ottaisi. Saunan vilvoitteluolueksikin toimi.

Juotuani oluen fiilistelin hetken, olisiko tässä nyt sitten kovastikin testosteronia ihmiseen puskemassa. En tiedä, en oikein huomannut mitään erikoista. Mutta päätin sit vetää siinä ennen takaisin saunaan menoo viiskyt toistoo sadalla viidelläkympillä et olisin kunnolla PUMPISSA kun meen LÖYLYYN. Saunan oven karmit otti vähän damagee kun oli yläkroppa NIIN PUMPISSA! Siis arvatkaa oliko pumpissa! Ja Testoo vetäes oli tullu sellanen HORMONISTONDIS eli HEIJARI et kaadoin kiukaan kun kävelin sisään! Siihen tuli sit joku kynäniska kitisee et korvauksii korvauksii mut otin sitä RAIVELISTA kii ja kysyin et "do you wanna know pain" se on yhest leffasta halutko tutustua peiniin. Se rupes tärisee ihan HOMONA sanoin et ei kannata ruveta kynäniskojen hyppii nenille, mä oon JOHN COLOSSAL.

Jälkeen

Kommentit

 1. Testo ja Raudo on parasta!
  t: kynäniska.
  PS. olut kiinnostaisi, pitääkö tehdä retki Raumalle, jotta voisi maistaa?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Varmaankin Lumo on varmin paikka mistä olutta saa. Reittausblogi tietänee jos muualta.

   Poista
  2. Tero jutteli, että Tampereelle olis joku tosi pieni satsi menossa johonkin. Pistä Terolle mailia ja kysy, yhteys löytyy www.ruokapuotilumo.fi

   Poista
  3. Meille tulossa. Fröökynän Herkku, Hiitintie 1 (ABC Teivo), 33400 Tre. Tervetuloa!

   Poista

Lähetä kommentti

Jos odotat jonkinlaista vastausta, älä ole vässykkä vaan käytä nimeäsi.