Brewdog Helsinki aukesi

Tai siis aukeaa huomenna.

Tiistaina oli järjestetty pre-opening-tilaisuus Equity for Punk -osakkeenomistajille ja medialle, johon kai täytyy viimein pitkin hampain myöntää kuuluvansa*. Sinällään ihan mukava, että paikan pääsi tarkastamaan, sillä epäilen hypen myötä paikan olevan täyteen ammuttuna seuraavan kolme viikkoa, oli joulu tai ei. Alunperin aioin tarkistaa paikan aikaisintaan tammikuussa, ettei ystävääni lainaten "tuu listittyä hipstereitä".


Joko osakkeenomistajia tai mediaa on Suomessa reilusti, koska paikka oli suhteellisen hyvin kansoitettu jo tällä porukalla. Baarin sijainti Viiskulmassahan on siis ihan perseestä. Sillä tarkoitan sitä, että joudun itse ajamaan kotoa paikalle ratikalla 20 minuuttia. Noin keskustaa ajatellen se on varmaan ihan kiva. Talon julkisivua ei ole muokattu käytännössä lainkaan, mutta ikkunoiden logoista ja sisältä loistavasta neon-tekstistä paikan kyllä tunnistaa helposti.

Sisustuksessa oli nörttejä...

...hämmentäviä...

...opettavaisia...


...tyylikkäitä...

...ja odotettuja elementtejä.
Sisustus ei ole niin kylmän kliininen kuin pelkäsin, ainakin näin talvipimeällä kapakassa on ihan miellyttävän hämärä tunnelma. Seinillä on satunnaista kuvastoa, ilman erityisempää linjaa tai rotia. Ihan kiva meininki kuitenkin.

Olennaisin eli olut on vähemmän yllättäen tietty Brewdog-keskeistä, mutta kotimaista pienpanimokamaa paikalla oli myös. Avajaishanoissa ainakin Makua ja Hiittä. Hiiden melko hämmentävää Vihreä Haltijatar -absinttisaisonia (edit: siinä ei siis ole absinttia, vaan samoja mausteita) voin suositella jo ihan kokemuksen vuoksi. Skottien omia oluita on toki hanatolkulla keveästä Dead Pony Clubista tuhtiin Dog C:hen.

Illan surkein kuva, tietenkin hanalistasta.
Hintataso on hieman hämmentävä. Pre-Openingissa oli kai jokin 5% sijoittaja-alennus päällä, mutta listahintaan hanahinnat vaihtelevat ihan järkevistä melko koviin. Esim. keskiolutvahvuinen perussetti Fake Lager oli 9 euroa pintti, mikä tuntuu Helsingin hinnaksikin turhan rajulta. Toisaalta pullona ostettu Hiiden Boheemi Papu-kahvi aamiasstout oli alle 8e ja Brewdogin oma Everyday Anarchy -pullo oli samoissa hinnoissa. Everyday Anarchysta pyydetään kuitenkin muissa baareissa oman muistini mukaan reilusti yli 10 euroa.


Ehdottomasti paras asia baarissa kuitenkin on annoskoot. Kaikkea hanakamaa voi ostaa 1/3, 1/2, 2/3 ja kokonaisina pintteinä. Tämä olisi ihan tervetullut "mullistus" muihinkin baareihin. Hieman nimittäin joidenkin päälle 10-prosenttisten siemailuoluiden kanssa ärsyttää ostaa 0,33l tai 0,4l. Tai yleensäkin olisi kiva ostaa parin desin annoksia vertailtavaksi toisinaan. Se hana kun kuitenkin laskee just sen verran kuin sieltä päästää, niin onko se väkipakolla rajattava tiettyyn kokoon? Ainakin kerran olen jättänyt ostamatta neljän oluen vertailusarjan (vieläpä vertailtavaksi tehdyn sarjan), kun niitä myytiin ainoastaan 0,4l koossa. Ainoa tietämäni baari, joka ennen Brewdogia Helsingissä möi olutta vapaammin mitoin on Bryggeri Helsinki, josta saa kaikkea hanakamaa desistä ylöspäin.

Paikalla oli myös Freya (?) -koira, josta yritin saada
hyvää kuvaa, mutta tämä on paras mihin kykenin.
Hektinen ja varjoissa viihtyvä sälli.
Kaiken kaikkiaan, ihan kivan oloinen baari. Tavallaan vähän kallis, tavallaan ei. Omaan käyntiini vähän syrjässä, mutta varmasti tulee käytyä jos erikoisempia juttuja on tarjolla (joten muistakaapa tiedottaa sellaisista, kiitos). Toivottavasti asiakaskunnaksi ei muodostu niin ärsyttävää hipsteriä, ettei paikalle voi tulla ilman hyttysenkarkoitinta. Tarkastelen baaria uudestaan kunhan HKI-baarikierros etenee Punavuoreen.

PS: Omin tittelin baarin ensimmäisenä lattialle läikyttäneenä. Ainakin tietääkseni. Ei siitä kovin ylpeä voi olla, mutta eka on aina eka. Tyttö ja Tuoppi-blogisti onneksi onnistui väistämään, eikä joutunut olemaan ensimmäinen päälleläikytetty.

*Kts. kommentit, ei tää ollu niin vakava toteamus...

Kommentit

 1. 0,2l annoksia saa kaikista Oluthuoneista pyytämällä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sitä ei erityisemmin mainosteta. Ja tuo kertomani esimerkki 0,4l annoksista on nimenomaan Oluthuoneesta.

   Poista
 2. Heh, oli hauska tavata, enkä mitenkään traumatisoitunut tästä läheltä piti-läikytystilanteesta.

  VastaaPoista
 3. "...medialle, johon kai täytyy viimein pitkin hampain myöntää kuuluvansa." Oletko jonkun media-alan työnantajan palkkalistoilla, vai miksi luet mediaan kuuluvaksi?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Huoh. No niin, arvasin että se ärsyttää jotakuta. En ole. Ja olen tähän asti vältellyt millään tavalla itseäni sellaiseksi luokittelemasta nimen omaan siitä syystä, mutta kun mediana puhutellaan ja mediana paikalle kutsutaan niin kai tässä jotain helvetin uusmediaa tai sosiaalimediaa tai jotain mitä lie sitten ollaan.

   Onko se niin justiinsa?

   Poista
  2. Ei tuossa mitään uusmediaa tmv ole, myyjä vain voitelee sinua ja tavoittelee mahdollisimman paljon uusia asiakkaita. Eivät Suomessa voi myöskään kutsua maallikkoa ja tarjota ilmasta olutta. Siksi "mediatilaisuus".

   Poista
  3. Niin siis kutsutaan paikalle tismalleen samasta syystä kuin mediatalojenkin tyypit? Okei. En nyt suoraan sanoen näe mitään arvoa tämän vatvomisella.

   Poista
 4. Ärsyttäisi minuakin nykymedian edustajana se että kaiken maailman blogistit tulevat vasemalta ja oikealta ohi juttujen laadussa. Koittavat mokomat vielä omia nimityksetkin. Ei käy laatuun.

  VastaaPoista
 5. One Pint Pub tarjoaa myös puolikkaita pinttejä kaikesta, mutta pyytäähän niitäkin pitää ja puolikas ei ole ihan yhtä hyvä maisteluannos kuin 1/3.

  Tarjotaan tännekin sen verran taustatietoa, että tuo Hiiden Vihreä Haltiatar on samannimiselle Jyväskylässä sijaitsevalle olutravintolalle pantu tuotos. "Haltsu" tuli aikanaan tunnetuksi vakuuttavasti absinttivalikoimastaan, siitä raaka-aineet. Nyttemmin siitä on kehkeytynyt kaupungin paras olutravintola.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, näin minä vähän tämän Haltiatar-yhteyden arvelinkin, kun on vanha tuttu paikka. Unohtui mainita.

   Poista

Lähetä kommentti

Jos odotat jonkinlaista vastausta, älä ole vässykkä vaan käytä nimeäsi.