Kaikki sitä tekee, mutta ei siitä puhuta

Valtaväestön keskuudessa hiljaisuuden hunnun ympäröimä ajatus. Kukaan ei siitä julkisesti juuri puhu. Sen oletetaan olevan merkki jonkinlaisesta ajatusvirheestä tai erikoisuudentavoittelusta. Mutta jos kerää rohkeutta ja ottaa asian puheeksi, huomaa pian, että sitähän tekevät muutkin. Ei se olekaan niin häpeällistä. Jotkut toki naureskelevat, mutta hiljaa itse miettivät miltä se tuntuisi.

Kukaan ei siihen oikeastaan opasta, jokainen löytää itse oman tapansa, tekniikkansa ja hetkensä. Internet on onneksi vapauttanut ajattelua tämänkin asian suhteen ja nykyään siihen voi löytää avustavia tarvikkeita ja jopa asiaan liittyville kuville omistetun subredditin.

Puhun tietenkin suihkuoluesta.

Suihkuoluen nerokkuudella on epäilijänsä. Yleensä sellaiset, jotka eivät ole sitä kokeilleet tai sellaiset, jotka eivät muutenkaan tajua mistään mitään. Ehkä joitakin se hieman pelottaa. Olut. Suihkussa. Mieleen nousee monia kysymyksiä, joihin päätin kokeneena suihkuoluttelijana vastata.

Miksi?
Olet hikoillut lämpimällä kelillä ja menet kaikki huokoset avaavaan kuumaan suihkuun peseytymään. Mikä parempi kontrasti kuin viileä ja raikastava olut? Siksi.

Olueen menee vettä! Eih! Miten? 
Ei sitä sinne suihkuavan veden alle oteta, pöljä. Käden ulottuville, jolloin voit kurkottaa ajoittain suihkusta ulos ja ottaa miellyttävän siemauksen. Tapoja on varmaan yhtä monenlaisia kuin juojiakin. Redditin perusteella suurin osa näkyy juovan pullon suusta tai tölkistä, mutta itse kaadan oluen tuoppiin tai lasiin.

Tuoppiin?
Olut juodaan tuopista. Ei suihkuolut ole mikään syy ruveta pelleilemään ihan miten sattuu.

Silloinhan sinne olueen varmasti menee vettä!
No voihan sinne muutama tippa roiskahtaa. Ratkaisuna voit olla sekä varovaisempi että niuhottaa vähemmän.

Mitä?
Oman maun mukaan. Itse suosittelen jotain kevyttä raikasta olutta, jolla on samanlainen puhdistava fiilis sisältäpäin kuin suihkulla ulkoa päin. Pilsnerit, IPAt, Saisonit sopivat oikein hyvin. Ehdottomasti paras suihkuolut on kuitenkin Orval.

Milloin?
Milloin vain. Oma suihkuolutteluni on ehdottomasti aktiivisempaa kesäisin.

Niin mutta miksi?
Älä änkytä. Kokeile.

Kommentit

  1. Jo vuosia suihkuoluita nauttineena on hauska todeta olevan muitakin alan harrastajia. Itse suosin tummempia ja täyteläisempiä oluita komppaamaan kuuman höyryävän suihkun kanssa. Suihkusta ja oluesta nautitaan aina suihkun lattialla vesisuihkun alla, josta voi hieman nojaten ottaa oluttaan, yleensä suoraan pullosta. Ja että miksi? Kun ei ole kylpyammetta - ja vaikka olisikin, suihkun rauhoittava ääni ja virtaavan veden sensaatio iholla on aina oma kokemuksensa kuin seisovassa vedessä istuminen. Suosittelen kokeilemaan.

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Jos odotat jonkinlaista vastausta, älä ole vässykkä vaan käytä nimeäsi.