Malmgård Emmer Tripel

Emmer Tripel
Panimo: Malmgårdin panimo
Maa: Suomi

Tyyli: Tripel
Alkoholia: 8,3%

Pisteet: 4/5
Lyhyesti: Erinomainen mausteinen tripel.
Suosittelen: Sinihomejuuston kanssa.

Olen sen monesti täällä(kin) sanonut, mutta sanotaan nyt vielä kerran: Lähestyn Malmgårdin tuotteita aina vähän skeptisesti. Vaikka joukossa on oikein hyviäkin, eikä mikään ole ollut varsinaisesti huono, yleensä olen aina joutunut vähän pettymään.

Siksipä on kiva sanoa, että Alkon käsityöläisoluterään tekemässään Tripelissä on Pernajan kartanopanimo onnistunut hienosti. Emmer Tripelin nimi tulee käytetystä emmervehnästä. Malmgårdhan käyttää ainakin Dinkel-oluessaan spelttiä, joten näistä muinaisvehnistä on siellä kokemusta.

Tumman kultainen, vähän samea olut, pienehkö vaahto. Tuoksussa* on belgihiivan hedelmäisyyttä, mallasta, pientä humalan pippurisuutta.

Topakka, tripeliksi jopa vähän paksu suutuntuma ja maku joka myötäilee tuoksun esimerkkiä aika läheisesti. Käyneitä hedelmiä, neilikkaa, korianteria. Reilu tylpästi esiintuleva katkeruus lopettaa maun mausteeseen ja pippuriin. 4/5

Kaveri kertoili jo viime viikolla Emmerin toimineen (vahvan) sinihomejuuston kanssa hyvin, niinpä testasin. Vahvan juuston puutteessa** käytin perinteistä Auraa. Eipä tarvinnut epäröidä, toimii kuin bud light dopingnäytteessä! Katkerointi leikkaa juuston rasvaisuuden hienosti ja mausteisuus telmii juuston maun kanssa yhdessä monipuolisesti. Vahvempi juusto luultavasti olisi ollut vielä parempi. Iso suositus tälle parille.


Pienempi, mutta silti vahvasti positiivinen suositus hetken mielijohteesta tehdylle kylmäsavulohi-jälkiuunileipä-paritukselle. Siinäkin Emmer toimi melko hyvin leivän rukiin ja oluen maltaan yhdistyessä katkeruuden ja rasvaisen lohen pariksi. Sipulin jättäisin leiviltä jatkossa pois, ainakin tämän oluen kanssa. Ei niissä mitään vikaa ollut, mutta ei mitään erityistä plussaakaan. Vaikka viime viikolla intouduin laittamaan ruokareseptin, niin jätän nyt välistä. Kuvastahan näkee mitä leivällä on.

*Nyt pitää sanoa tuoksulle sen verran disclaimeria, että ympäristöstä ja (kahdesti pestyistä) sormista lähtenyt savulohen tuoksu sekoitti aika tehokkaasti pakkaa, mutta uskoisin erottaneeni oluen sieltä joukosta.

**tässäpä näpäkkä kiertoilmaus vaikka mille

Kommentit