Pyynikin Käsityöläispanimo Vahvaportteri

Vahvaportteri
Panimo: Pyynikin Käsityöläispanimo
Maa: Suomi

Tyyli: Porter
Alkoholia: 7,5%
Kantavierre: 18,5 °P
Väri: 213 EBC
Katkeruus: 37,8 IBU

Pisteet: 3/5
Lyhyesti: Turhankin mallas edellä ajava, mutta ihan toimiva vahva porter.

Pyynikin käsityöläispanimo on tamperelainen yli 500 olutharrastajan omistama käsittääkseni osuuskuntahenkinen (vai? korjatkaa jos olen väärässä) toimija, joka on yksi tämän vuoden aikana nousseista uusista panimoista. Panimolta olen aiemmin maistanut Maisteri Frangenin mukaan nimetyn Simo-vehnäoluen SOPPissa (ihan toimiva hefe) ja Ruby Jazz Red Alen OlutExpossa (en erityisemmin vakuuttunut). Ilmeisesti paljonkin markettien hyllyissä on joulun aikaan myös jouluolutta, mutta omaan silmään ei ole sattunut.

Kaikista muista käsiini eksyneistä uusista panimoista olenkin tänne jonkun arvion kirjoitellut vuoden aikana, joten pistetään vuoden lopuksi vielä täydennykseksi tämä kun uuden vuoden ostoksilla Arkadian hyllystä löytyi.

Musta olut, vaalean ruskea vaahto, joka häviää hetkessä. Tuoksussa makeaa maltaisuutta, palanutta puuta, paahdetta, lakritsia. Suutuntuma öljyinen, paksuhko. Täysin hiilihapoton, liekö tämä on tarkoituksenmukaista?

Ensi siemauksella jostain tulee vinkeä heinäinen ja purukuminen tuulahdus, mutta häviää sitten ja jäljelle jää marjaisen makea ja paahteinen mallas edellä askeltava ihan passeli porter. Hieman olisin humalointia kaivannut tähän lisää vastapainoksi ja niitä hiilihappojenkin raikkautta tuomaan vähän eloa. Nyt jää melko yksiulotteiseksi ja koko pullollinen teettää työtä. 3/5

Hyvää uutta olutvuotta 2014 humalpäille, mallassiepoille ja muille hiivakiljujen ystäville!

Kommentit

  1. Hyvää uutta vuotta myös sinne!

    VastaaPoista
  2. Panimo on rahoitettu osake-annilla, ja me osakkaat olemme monetkin erittäin aktiivisina mukana markkinoinnissa, talkoissa ja kuka missäkin.
    Ja juu, olut on tarkoituksella hyvin matalahiilihappoinen, kuten moni tykkää, että käsityöläisoluiden kuuluukin olla. Mutta maku-asioistahan ei voi kiistellä =) Hyvää alkanutta vuotta! Maistelehan sitten uutuuksia kun tulee, ensimmäisenä Presidentti-sahti Alkoon ensi viikolla. Portterit (vahva ja Pikku-) ja Ruby jazz ale ovat muuten olleet suuresti yleisön suosiossa, tomitusvaikeuksiinkin on välillä jouduttu suosion yllätettyä.

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Jos odotat jonkinlaista vastausta, älä ole vässykkä vaan käytä nimeäsi.