Malmgård Proto #3

Proto #3
Panimo: Malmgård
Maa: Suomi

Tyyli: Amber Ale
Alkoholia: 5%

Pisteet: 4/5
Lyhyesti: Maukas, pähkinäinen, täpäkästi humaloitu amber ale.

Olutravintola Kuikka päätti mainostaa Facebookissa saaneensa hanaan Malmgårdin Proto kolmosta juuri ennen iltalenkkiäni. Tämä ei kuitenkaan millään tavalla vaikuttanut siihen, että iltalenkkini päätyi* reitille, jonka loppupää kulkee Kuikan ohi. Näin kuitenkin kävi ja tällaisen yllättävän jumalallisen johdatuksen armosta päädyin ns. sydänterveys-oluelle ohikulkiessani.

Malmgård on esitellyt näitä proto-oluitaan olutbaareissa aiemmin siis kahdesti tänä vuonna. Ykkösen, perin mukavan APAn, maistelin kevväämmällä. Kakkosproto, kuulopuheiden perusteella kelvollinen hefeweizen, sen sijaan livahti ohi kätösieni. Nyt vuorossa on sarjan ilmeisesti viimeinen koetus, Summit- ja Styrian Golding-humaloilla ja rukiilla käsitelty amber ale.

Mahtava hämärässä kokoon haalimani kasa ruskeita pikseleitä ei sitä juuri paljasta, mutta juoma on punertava. Oikeastaan ainoa kuvan kirjoitukseen liittämisen syy on epätoivoinen ja vääjäämättä tuhoontuomittu yritys saada kirjoitus näyttämään vähemmän tylsältä kuin se todellisuudessa on ja jotta analfabeetikoillakin olisi illaksi viihdettä.

Tuoksu on erinomaisen pähkinäisen maltainen, hieman paahtunut ja hieman hedelmäinen, jokseenkin tulee amerikkalaistyylinen brown ale mieleen. Suussa ohut, kova, vähän liukas. Maku noudattelee tuoksun elementtejä, tosin makeahko tropiikin hedelmä puskee pähkinän yli suuhun päästyään, mutta molemmat jäävät kuitenkin lähinnä väriksi maltaalle. Rukiinen leipä väijyy jossain taustalla. Pehmeästi nouseva, mutta lopulta tukeva katkerointi tasapainottaa hyvin. Kokonaisuus kuitenkin jotenkin vähän lässähtää kuten monella Malmgårdin oluella tuntuu käyvän minun kanssani. Pisteitä piti harkita harvinaisen tarkkaan kolmosen ja nelosen välillä, mutta päädyin kuitenkin neljään. Hyvä olut, olisipa aivan hitusen tuhdimpi. 4/5

*Reitinvalintaani ei muuten tulevaisuudessa myöskään mitenkään vaikuta jos Hilpeä Hauki, Kurvin William K., Sivukirjasto, Milenka tai tuleva Suvilahden Stadin Panimon baari ilmoittavat samanhenkisesti jännittävistä uutuuksista illalla, päivän mittaan tai viikkoa ennen. Herran johdatukselle en sitten toisaalta voi mitään.


Kommentit