Schönramer Bavarias Best India Pale Ale

Bavarias Best India Pale Ale
Panimo: Private Landbrauerei Schönram
Maa: Saksa

Tyyli: (double) IPA
Alkoholia: 8,2%

Pisteet: 4/5
Lyhyesti: Tuhdin maltainen reilusti pihkahumaloitu IPA.

Itävallan rajan seutuvilla Kaakkois-Baijerissa on Schönramin kylä, jossa 1780 München-Salzburg postireitin varrelle laitettiin aikoinaan majatalo ja majataloon luonnollisesti panimo, joka on jatkanut toimintaansa tähän päivään saakka. Paljon sen enempää taustaa ei panimosta minun saksankielen taidoillani irronnutkaan. Joka tapauksessa piskuinen panimo, joka on uskaltanut kokeilla vierasmaalaisempiakin tyylejä, kuten imperial stoutia ja porteria.

Bavarias Best India Pale Ale tarttui mukaani koska oli sen verran polleasti nimessä asti uhottu parhautta. Tietysti kun maata ei juuri IPAsta tunneta, niin helppohan se on huudella. Bavarias Best -alkuliite näkyy kuuluvan juuri panimon "vierasmaalaisille" oluille. Ilmeisesti ei Schönraumilainenkaan ilkeä pilsiään tai hefeään lähteä parhaaksi parhaaksi Baijerissa kehumaan.

Tumman meripihkan värinen, melkein ruskea, tiiviillä runsaahkolla vaahdolla. Tuhti tuoksu, erittäin pihkahumalainen, hieman hiivainen, voimakas. Maun puolesta pehmeän kautta karvas, luonnollisesti humaloinnin vahvasti ohjaama, mutta silti yllättävän mallasvoittoinen ja hieman salmiakkinen, paksu ja täyteläinen olut. Tupla-IPA tämä oikeastaan jo on. 4/5

Pari saksalaista amerikan tyylin alea, joita en tänne arvostele, olin jo lastistani maistanut, eikä saksalaisen ale-taidot oikein olleet vakuuttaneet. Esim. Camba Pale Ale on kovin korkealle pisteytetty, mutta oli melkoinen pettymysten velli. Schönramer palautti vähän uskoa.

Kommentit

Lähetä kommentti

Jos odotat jonkinlaista vastausta, älä ole vässykkä vaan käytä nimeäsi.