Verhaeghe Duchesse De Bourgogne

Duchesse De Bourgogne
Panimo: Verhaeghe
Maa: Belgia

Tyyli: Sour Ale (Hapanolut)
Alkoholia: 6,2%

Pisteet: 4/5
Lyhyesti: Hapanimelä, viinimäinen ja täyteläinen hapanolut.

Flanderi on Belgian pohjoisempi puolikas ja erityisesti Ranskan laitaiselta puoleltaan tunnettu hapanoluistaan, jotka muistuttava happamuudeltaan vähän gueuze-lambiceja, vaikka muuten ovatkin reilusti tumman hedelmäisempiä ja melko viinimäisiä.

Kutsuvat hapanoluita "Flanderin burgundilaisiksi", Burgundin punaviineihin verraten. Tämä ilmeisesti selittää sen miksi yksi tunnetuimmista hapanoluista on sopinut nimetä Duchesse de Bourgogneksi eli Burgundin kreivittäreksi. Olut on seos kahdeksan ja kahdeksantoista kuukautta tynnyrissä kypsyneistä versioista.

Kreivitärtä tuli maisteltua hieman erikoisissa olosuhteissa. Suurimmaksi osaksi autossa matkustajana ja Riihimäkeläisellä kylmäasemalla, jossa viimein sain kuvankin otettua. Ei välttämättä mikään optimaalinen maisteluympäristö, mutta rauhallisempi kuin vaikkapa olutfestarit. Eikä se olutta juuri huonontanutkaan.

Punertavan tummanruskea olut, kaunis tiivis vaahto.

Tuoksu on ensikosketuksella kirpeän hapan ja makea. Käyneitä hedelmiä, rusinoita, etikkaa. Hyvin makean punaviinimäinen. Suutuntuma on pehmeä, imelän maltainen, melkein sokerinen. Suun ympärys jää tahmeaksi kreivittären syleilyssä.

Maku on hyvin hapanimelä, happaman jälkiruokaviinimäinen. Rypäleitä, viinimehua. Itse asiassa makeus muistuttaa tietyllä tavalla aika paljon väljähtänyttä kolajuomaa, jota happamuus sitten suitsii melko tasapainoisesti.

Melko viinimäinen ja yllättävän makea. Odotin voimakkaamman hyökkäävää happamuutta. Huippuolut, muttei välttämättä omaan makuuni niin sopiva, että antaisin täydet viisi pistettä. Hyvin lähellä kyllä on. 4/5


Kommentit

  1. Paikallisen ABC:n pihalla nautittu?

    VastaaPoista
  2. Lainaan itseäni: "Kreivitärtä tuli maisteltua hieman erikoisissa olosuhteissa. Suurimmaksi osaksi autossa matkustajana ja Riihimäkeläisellä kylmäasemalla, jossa viimein sain kuvankin otettua."

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Jos odotat jonkinlaista vastausta, älä ole vässykkä vaan käytä nimeäsi.