3 Fonteinen Oude Geuze Golden Blend

Oude Geuze Golden Blend
Panimo: 3 Fonteinen
Maa: Belgia

Tyyli: Lambic - Gueuze
Alkoholia: 6%

Pisteet: 5/5
Lyhyesti: Loistava, täyteläinen, mielenkiintoinen lambic.

3 Fonteinen on yksi parhaista lambicin tuottajista. Kuten olen jo aiemmissa postauksissa pari kertaa maininnut, on panimon Oude Geuze yksi suosikeistani. Joten kun on tarjolla tällainen panimon omasta mielestä kaikkien aikojen paras sekoitus "Golden Blend", jossa on tavallisen 1-3 vuotiaiden lambicien lisäksi myös neljäsosa nelivuotiasta, luulisi, etten epäröisi tarttua tilaisuuteen.

Paitsi, että kyseessä on ehkä kallein ei-baarissa ostamani olut. Yli kuudenkymmenen euron litrahinnassa pyörivä tavara oli hampaankiristelyn takana kun olin valintojen äärellä, mutta lopulta päädyin sen tilaamaan. Onneksi kyseessä oli pieni pullo. Pullotettu helmikuussa 2011.

Päättelin oluen saavan arvoisensa aseman kesäloman aloittajana. Tumman meripihkainen olut, hyvin vähän vaahtoa. Tuoksu on aika yllättävä, ei juurikaan mitä odotin. Tuoksussa ei nimittäin juurikaan ole gueuzelle tyypillistä pistävää siiderimäistä aromia. Enemmänkin tummia hedelmiä ja happamuutta, pientä meriveden kaltaista suolaisuutta ja hiivaista paksua aromia, joka muistuttaa Marmitea. Teetä. Vermuttia.

Täysi, puolipaksu, öljyinen suutuntuma. Hyvin vähän hiilihappoa. Maku on makean monitasoinen ja hedelmäinen. Tässä kohti Golden Blend lunastaa nimensä, sillä hedelmäisyys on todella hienosti tasapainossa lambicin happamuuden kanssa. Joka ryypyllä löytyy uusia juttuja.

Golden Blend on hyvällä tavalla helposti lähestyttävä lambic. Vähän kuin viime postauksessa maistamani sekoittamaton lambic, mutta ikään kuin sekoituksella olisi poistettu kaikki se jyrkkä mikä vaati sekoittamattomassa tottumista. Todella hieno, syvä ja pehmeä lambic. 5/5

Hintansa väärti? Ehkä. Huonompiakin hankintoja olen tehnyt.

Tällä viikolla ehkä vielä yksi lambic-arvio ja sitten Müncheniin ihmettelemään hapankaalia, makkaraa ja natseja. Mahdollisesti oluen otan myös ohessa.

Kommentit

  1. Vääristääkö kuva kun itse juon samaa tuotetta tällä hetkellä ja väri on hieman oranssimpi ja kirkkaampi :) pullotettu myös 02/2011. Maksoi muuten bierzwergissä 9,9e.

    T. c0fein

    VastaaPoista
  2. Kuva voi vääristää juu. Galaxyn kamera on ihan hyvä mutta värit tuntuu hieman heittävän. Ja onpas ollut halpaa. Löysin halvimmillaan jostain 20 taalalla mutta tämä tuli otettua muu erän yhteydessä kun sain postikuluitta suomeen tuotuna.

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Jos odotat jonkinlaista vastausta, älä ole vässykkä vaan käytä nimeäsi.