Leon - 50% enemmän!


Leon
Panimo: Photos Photiades Breweries
Maa: Kypros

Tyyli: Vaalea Lager
Alkoholia: 4,5%

Pisteet: 1/5
Lyhyesti: Bisse.
Suosittelen: En välttämättä. Varmaan tällä humalaan pääsisi.

Kaveri toi Kyproksen matkaltaan oluen tuliaisena ja halusi, että se arvostellaan. Mikäs siinä. Kyproslaista olutta en olekaan muuta juonut kuin Keo-brändiä, jonka panimollakin olen jopa vieraillut. Tosin olin yhdeksän vanha niin siitä ei jäänyt hirveästi käteen. Eipä oluita tuon kokoisessa maassa haitoiksi asti olekaan. Leon panija Photos Photiades tekee päätuotteensa lisäksi näköjään jotain pseudosaksalaista "Krauzer Bräu Echtes Lagerbier"-tuotetta. Liekö turisteille. Leon on kuitenkin pakattu komiaan punaiseen puolen litran tölkkiin, joka mainostaa erinomaisuuttaan tekstillä "50% Extra Free". Noh, ei käy kieltäminen, onhan siinä tietysti pieniin tölkkeihin verrattuna 50% enemmän.

Leon on oljenvärinen ja siihen muodostuu kaunis, kestävä vaahto. Tuoksu on bulkkia. Pahvinen käry, joka ei erityisemmin houkuta juomaan. Onneksi tätä on 50% enemmän!

Suutuntuma on odotetun laiha, mutta ihan pehmeä. Purkissa mainostettu täysmaltaisuus tulee tässä ihan positiivisesti esiin. Maku on myös maltaisen makeahko, ei paljon ulottuvuuksia. Humalapellettejä on ehkä joskus ajettu kottikärryllä vierteen vierestä, mutta sekaan niitä tuskin on laitettu, sen verran olematon humalointi tässä on. Ei tätä nyt voi oikein kehua muuten kuin, että parempi se oli kuin odotin. Ja onhan tätä toki 50% enemmän.

1/5. Bisse, jota on 50% enemmän.
-----
Tulipa maistettua tuossa myös Brewdogin olympiakohujuoma Never Mind the Anabolics, jonka ensimmäisessä erässä oli huhujen mukaan steroideja ja muutenkin juoma oli ladattu ties millä urheilijoilta kielletyllä. Markkinointigimmickinä hauska, oluena pettymys. Varmaa Brewdog laatua, joten ei huono, mutta melko tylsä. Sen verran hirvittävän hintainenkin oli baarissa, että en jaksa kostoksi edes arviota vääntää. Eikä sitä ollut edes 50% enemmän.

Kommentit