Katsoin Netflixin Brews Brothers -sarjan... jotta sinun ei tarvitsisi.

Netflixiin ilmestyi Brews Brothers -niminen sitcom, joka sijoittuu craft-panimoon ja perustuu ainakin osittain oluthuumorin viljelyyn ja craft-skenelle naureskeluun. Trailerin perusteella sarja vaikutti ehkä tuurilla hauskalta ja ihan varmasti surkealta, joten päätin tietenkin katsoa sen. Kaksi lempiasiaani, olut ja komedia, yhdessä. Tämä ei voi mennä vikaan.

Lyhyesti yhteenvedettynä: Kahdeksan jaksoa craft-panimoon sijoittuvaa ala-arvoista alapää- ja ns. gross out -huumoria. Välillä muutama olutvitsikin. Alapäähuumorihan voi parhaimmillaan olla ihan loistavaa, mutta tämä nyt oli vain alapääjutuksikin ihan helvetin huonoa. Yököttämiseen perustuvat pissa-kakka-oksennus-läpät taas toimivat parhaimmillaankin teini-ikäisille pojille. Toisaalta kukapa meistä ei olisi sisässään edes välillä teini-ikäinen poika, mutta rajansa kaikella...

Toisaalta. Vapaasti Pelit-lehden Niko Nirviä lainatakseni: Minähän ostan vaikka kakkulapion, jos siinä on oluttuopin kuva. Niinpä jos tästä jollain hiivatin ilveellä tulee toinen kausi, niin varmaan katson sen ja vihaan itseäni joka sekunti.

Mutta, käydäänpä läpi jakso jaksolta. SPOILERIVAROITUS.

Jakso 1
Los Angelesissa pyörii stereotyyppinen craft-panimo, jossain varastossa. Baarilla on oma pubi ja talous päin persettä. Jenkkien kolmiportaiseen kuvioon kuuluvaa jakelijaa tarvitaan ja alueen ainoaan pitää tehdä vaikutus. Omistaja on germanofiili omia oluitaan tissutteleva touhottava, mutta nerokas oluenpanija, jonka veli on pedantti, mutta nerokas oluenpanija. Veljekset, Wilhelm ja Adam, vihaavat toisiaan. Vanha kunnon tanskalaismallin panimoveljesviha siis.

Tuotantofyrkat lienevät menneet aidon näköisiin panimolaitteisiin. Muuten sarja näyttää aika halvalta ja näyttelijät ovat aika kankeita. Jaksossa oli pari ihan hauskaakin vitsiä, mutta nekin vähän kuolivat näyttelijäsuorituksiin. Olutnörtismiä viljeltiin paljon ja ne olivat kaikki jopa ihan oikeaa faktaa. Mutta olutknoppien varaan ei oikein komediasarjaa perusta...

Sivuhahmot vaikuttavat erityisen huonoilta. Pysyvästi kiimainen street food -pariskunta etenkin ärsyttää heti. Kuria idiootteihin pitävä Carmen on niin pakasta revitty perushahmo, että haukotuttaa. Oluesta ja kaikesta muusta täysin kujalla olevassa Chuyssa on potentiaalia.

Koko jakson oli semmoinen olo, että on tää kyllä aika luokattoman huono. Mutta toisaalta, jos huonouden kauheimpiin kulmiin vähän turtuu, niin katellaan nyt...

Jakso 2
Veljekset yrittävät saada aikaiseksi oluen, jonka möivät jakelijalle. Koska salainen ainesosa oli toisen veljeksen pissa, tämä tuo haasteita. Olutknoppeilua on selvästi käännetty pienemmälle pilotista.

Jakso on yhtä pissahuumoria. Pissaa. Hihii.

Jakso 3
Sarjassa käydään ihan oikeissa panimoissa näköjään. Tässä veljekset istuskelevat Angel City -panimon baarissa. Losissa kiertää jonkinlainen panimokierrosbussi, jonka osallisiksi tietenkin veljesten panimo halutaan. Kaikille tarjotaan ilmaista kaljaa, mutta Adam on tylsä nörtti.

Samalla riidellään panimon vastuunjaosta. Piirretään fläppitaululle pippeli. Hihii. Pippeli.

Adam, veljeksistä ehdottomampi ylimielinen olutnörtti laukoo kyllä välillä suustaan ihan hauskaa olutnörttiparodiaa. "If you're having fun, you're doing it wrong."

Jakso 4
Adam haluaa tehdä tryffelioluttaan, mutta tryffeli on kallista. Wilhelmin munkkikontakteilta saa halpaa tryffeliä, joten "trappistimunkit" kutsutaan kylään panimolle. Wilhelm, veljeksistä höntimpi, kun on opiskellut oluenpanonsa trappistien luona "Itä-Belgiassa." Trappisteilla on fransiskaanikaavut ja kaikki eurooppalaiset puhuvat saksalaisella aksentilla. Trappistit päätyvät vetämään panimolla älyttömät dokausorgiat tappeluineen.

Adam initioidaan munkkien seuraan kaatamalla olutta putkella suuhun, niin että se menee munkin persvaon läpi. Hihii. Pyllyvako.

Munkit muuten salakuljetettavat tryffelinäytteet pyllyssään. Hihii. Pyllyreikä.

Jakso 5
Panimo osallistuu hyvin hämmentävään olutkilpailuun. Playoff-mallilla vedetyssä kilpailussa panimojen edustajat kilpailevat oluiden kuvailemisessa. Adamilla on nenä rikki, joten yksi munkeista, se tryffelisalakuljettaja, osallistuu Adamin sijaan. Tietenkin kisa voitetaan. Loppukilpailija on Iron Triangle -panimosta.

Samalla Adam juo itsensä ensimmäistä kertaa elämässään känniin ja päätyy kolmen kimppaan street food  -porukan kanssa, paitsi että enemmän sen miehen kanssa. Sillai niinku homot tekee. Hihii. Homot.

Jos alun sivuhahmot olivat huonoja, niin "Truffles"-munkki vasta onkin helvetin rasittava hahmo, jonka mölinää ei meinaa kestää hetkeäkään.

Knoppina jaksossa esiintyy Boston Beer Companyn Jim Kochin "hiivakikka", että muka hiivaa syömällä voi nautiskella päihtymättä olutfestareilla.

Jakso 6
Veljekset saavat paremman tarjouksen ja nyt pitäisi sitten pullottaa tai tölkittää olutta. Jaksossa on muutama ihan oikeastikin hauska vitsi, jolle hörähtelin oikein ääneen. Jakson päävoimana oleva "dildo-artisti" on puolestaan niin helvetin väsynyt juttu ja niin käsittämättömän huono hahmo, että en kestä.

Lopulta olut pullotetaan lasidildoon. Hihii. Pippeli.

Jakso 7
Baariin tulee uusiksi kantiksiksi homobikereita, jotka onkin myös natseja ja paikalla vain koska panimolla on olut nimeltä Weiss Power. Näistä halutaan tietysti eroon ja sitä varten pelataan "Itä-Belgialaista" urheilulajia, joka on ehkä väsynein juttu koko sarjassa. Itä-Belgia on höh-höh-höö parodia Itä-Euroopasta ja toisaalta kai jonkinlainen viittaus Vallonia/Flanderi-juopaan. Juttu naurattaa vähemmän kuin ärsyttää.

Jakso 8
Panimo osallistuu olutfestareille ja saa toisaalta samalla ostotarjouksen. Adam ja Wilhelm tappelevat festareilla ja Adamin rauchbier-savustin polttaa kojun. Superolutnörtti Adam lausuu rauchbierin "rautsbier", mikä ärsyttää enemmän kuin ehkä pitäisi välittää.

Panimo viedään kierosti veljeksiltä. Mutta veljekset päättävät lopussa perustaa alaikäisen apulaisensa Carmenin kanssa uuden panimon ja sitä varten lähtevät opiskelemaan sinne Itä-Belgian trappistipanimoon. The end.

---
Että semmosta. Minkä kultakaivoksen nämä kirjoittajat menettivätkään kun ei edes paneminen -sanasta voi huumoria englanniksi repiä.

Kommentit