Birra Anima Cleopatra


Cleopatra
Birra Anima, Italia
5,2%,
Blonde Ale / APA

Sattui K-kaupassa vastaan tällainen itselleni aiemmin tuntematon italialainen panimo vastaan. Korkkikorkeilla suljetut ihan nätit minimalistiset pullot. Toinen oli saison, mutta nappasin tämän Cleopatran joka tituleeraa itseään blonde aleksi, lisämääreellä "American Hops". Päiväys "GIU20" jonka oletan tarkoittavan kesäkuuta, eli giugno, 2020. Vuoden leimalla pitäisi olla siis suht tuoretta.

Arvioidaanpa pitkästä aikaa ihan yksittäinen olut.

Meripihkan värinen, samea. Suuri valkea vaahtopää. Poretta piisaa. Sen mukana jo ennen varsinaista haistamista tuulahtelee belgistä mausteisuutta ja etanolia. Ne häipyvät kuitenkin sekunneissa. Itse tuoksu on varsin hento. Viljainen, lempeän maltainen. Sitten tympeää etäisen neilikkaista hiivaisuutta, rikkisyyttä. Kärsivän hiivan tekemiä aromeita, jälkikäyneen oloista jo tuoksussa. "American Hops" jää lisäksi täysin johonkin rapakon tuolle puolen. En löydä yhtään.

Terävä, voimakkaan hiilihappoinen puraisu. Pientä makeutta, vehnäleipäistä mallasta ja aavistus persikkaista hedelmää. Loppuun terävä tunkkainen katkerointi ja pippurinen belgihiiva, kombo joka ei yleensä toimi. Muistuttaa etäisesti De Ranken XX Bitteriä siinä, tosin De Ranke handlaa homman paljon paremmin. Jälkikäyneeltä tämä hiilihappoineen ja sivumakuineen vaikuttaa.

Ei tämä kovin hyvää ole, saati kovin hyvässä kunnossa. Italian craft-skene ei ole vakuuttanut koskaan edes parhaimmillaan ja tällaisella menolla ei paljon luottamus kasva.

Kommentit