Dot Brew Total Gridlock


Total Gridlock
Dot Brew, Irlanti
Session IPA
4,1%

Pien-kaupan maahantuonnit ne vain yltyvät. Whiplash-panimon jälkeen listaan on ilmestynyt muutakin irlantilaista, mukaan lukien tämä Dot Brew. Ostin yhden tötsän ohi kulkiessa mukaan. Reilu kuukausi sitten Pienellä oli tap takeoverkin panimon tiimoilta, mutta en ollut paikalla joten ihan uusi tuttavuus itselleni kyseessä.

Piskuinen panimo, ilmeisesti kiertolaispanimo. Panimo on Dublinista, mutta tämä olut on pantu Laoisissa, joka ei ole edes kaupunki vaan kokonainen county. Eli melko epämääräisesti on kerrottu mistä olut oikein lopulta tulee. Panimon logo on ilmeisesti yläosa kabbalahin elämän puusta ja iskulause "connect the dots". Kovin vähän tarjoilevat itsestään niitä pisteitä yhdisteltäväksi.

Total Gridlock kuulostaa julmalta, mutta vaivainen sessio IPA tölkistä löytyy. Vain 4,1%. Tölkin päiväys on 09/07/19. Pien on tehnyt niin ison numeron tuoreena maahantuonnista, että oletan tämän olevan 8kk päiväyksellä*, eli reilun kuukauden vanhaa. Vai kolme?

Kaivoin huvikseni pitkästä aikaa oikein IPA-maljakon esiin. Olut on vaalean kultainen ja sameahko. Tai noh, oikeastaan suorastaan kirkashan tämä on, ottaen nykyisen supersamean IPA-trendin huomioon. Melko mieto tuoksu. Raikas, kepeä lime ja tietty mangoisuus sieltä tupsahtelee raikkaan havun, ehkä kuusenkerkän tukemana.

Oikein pehmeä hedelmäinen tyyny suuhun laskeutuessaan, kiitos käytetyn kauran. Pehmeys taittuu tosin nopeasti melko tirvakkaan katkeroon. Kevyt, muttei mikään liian ohut olut. Tulee mieleen brittiläinen golden ale, IPA-humaloinnilla. Olemus on sillä lailla pintilla juotava, mutta ärhäkkäästi puraiseva.

Noh joo. Lajissaan oikein hyvä olut, ei valittamista, jos nyt tuoksu voisi olla voimallisempikin. Ei sinällään mitään kovin päräyttävääkään. Suomesta luulisi IPA-buumin ja ikuisen kaupparajan kanssa elämisen myötä tulevan kymmenittäin yhtä kovia tai kovempia sessio ipoja. Ikävä kyllä aika harva kotimainen tälle tasolle pääsee. Sen sanottua on toki myönnettävä, että silti ihan Total Gridlockia vastaavaa ja parempaakin tavaraa löytyy melkein mistä tahansa marketista, halvemmalla. Mutta panimosta jäi hyvä mielikuva!

*Edit: Pienen Erkki Häme kommentoi asiaa facebookiin: "tuo olut saapui maahan 5.11 - oletan että joko merkintä on jenkkityylinen ja se on tölkitetty 7.9 tai se on tölkitetty 9kk päivämäärällä eli 9.10 - todennäköisemmin tämä"

Kommentit