Moose on the Loose Trial Brown AleTrial 
Moose on the Loose Brewing, Suomi
Brown Ale
5%, 32 IBU

Moose on the Loose Brewing on Suomen Portlandin, Porin, tuoreimpia tapauksia. Kiinnostavinta panimossa näin bloggarina on toki se, että panimon perustaja on tovi sitten vielä Ladamatkaaja-olut/lada/whatever-blogia pyörittänyt Kalle Hirvikoski. Pidä toivon liekkiä korkealla Kalle! Bloggareista voi tulla kovalla työllä oikeita ihmisiä! Ehkä minustakin joskus.

Mutta se blogien taputtelusta. Olutta löytyi tietty Pienestä. Nappasin mielenkiintoisimman mukaan, joka oli Brown Ale. Nyt sitten joku on kertomassa, että brown alessa ei ole mitään mielenkiintoista. Tylsä tyyli, joka ei kiinnosta ketään. No juuri siksi se on mielenkiintoista! Että lähtee tekemään melko tuoreella panimolla hyvin epäseksikästä tyyliä, pitää olla luottamusta tuotteeseen.

Ja sitäpaitsi hyvä brown ale on hyvää.

Katsellaanpa mitä Mr. Irtohirvi on saanut aikaan. Uusien panimoiden kanssa aina vähän jännittää. Ruskea olut, kaunis kohtuullinen vaahto. Tuoksussa leijuu leipää ja suklaata oikein kauniisti. Myös karheaa viljaisuutta. Tukemaan nousee brittihiivan lempeän hedelmäisiä elementtejä ja hieman maltaan toffeisuutta, sekä yrttejä (timjami, rakuuna, jopa minttua löysin hieman).

Hitto, tämähän vaikuttaa hyvältä.

Pehmeä tuntuma. Maku on leipäisen maltainen, täyteläinen, hieman makea olematta äklö. Suklaisuutta myös. Suht hyvä katkerointi tasapainoksi, sellainen maanläheinen pusikkokatkero jälkimaussa. Pusikkokatkero vaatinee avaamista... No tiedättekö, jos olisi just juonut ärhäkän IPAn ja katkeruuden viimeiset aallot vielä suussa poltellen ajaisi suu auki mopolla pensasaitaan? Sellainen. Kokeilkaa, jos ette tiedä. Suosittelen muuta kuin orapihlajaa. Katkerointi oluessa on silti melko hillitty, 32 IBUa.

Varsin maukas brown! Saisipa pintin.

Kommentit