Doctor Brew Double IPA


Double IPA
Doctor Brew, Puola
DIPA, 8%, 99 IBU 

Sain muutaman tuliaisoluen sukulaisilta. Ensin linjoille tämä puolalainen tuotos. Käsittääkseni Varsovasta ostettu olut, mutta Doctor Brew on Wroclavilainen panimo. Etikettiteksti on silkaksi puolaksi, joten internetin kautta pitää selvittää juuria. Niitä ei kauheasti selviä.

Panotohtori on Länsi-Puolan Wroclavista siis ja uuden aallon pienpanimoita mitä ilmeisemmin. Eipä sitä odottanutkaan, että joku Zywiec tai Okocim alkaisi tupla-IPAa vääntämään. Panimolla on saitillaan melko runollinen lähestyminen informaatioon. Melko vahvasti sellainen "annetaan tuotteiden puhua puolestaan" linja, mitä toki voi arvostaa.

Oluiden tiedot onkin sitten pullossakin kerrottu miellyttävän modernisti. Tupla-IPA, voltteja 8% ja katkerolukemat taivaissa eli 99 IBUa. Mallaspohja pale alea, vehnää ja karamellia. Humalaa on melkoinen viiden humalan cocktail: Summer, Cascade, Centennial, Amarillo ja Magnum. Eli australialaista ja amerikkalaista humalaa puolalaisessa oluessa. Globaali meno.

Pullon parasta ennen -päivä on marraskuun lopussa, eli vaivaisen kolmen kuukauden päässä. Ei luultavasti tuorein mahdollinen tuotos siis.

Ruskea, punertava olut. Hyvin samea. Itse asiassa melkein rumin mahdollinen ulkonäkö-kombo oluessa: Samean likainen ja ruskea. Tuossa surkeassa kuvassa se onnistuu näyttämään kuitenkin siedettävältä. Välillä niinkin päin. Vaahtoa tulee vain vähän, tosin se mitä tulee on hyvin kestävä. Ei hirveämmin hiilihappoja.

Pihkainen, lääkelakritsinen humala puskee tuoksussa. Pähkinäistä suklaata myös reilusti maltaista. Hieman raikasta sitrusta. Melko yllättävä tuoksu etenkin noin maltaan vahvuuden ja suklaisuuden puolesta.

Vähän ylitäysi meininki aluksi, mutta valahtaa loppumakua kohti keveämmäksi. Raikkautta uupuu, mutta se tuhti osuus hoitaa hommansa erittäin hyvin. Pihkaa, lakritsia, suklaista mallasta. Tiukka katkerointi loppuun. Tupla-IPAksi yllättävän mallasvetoinen, mutta hankala tätä miksikään muuksikaan on kutsua. Hiilihappoja kaipaisi lisää. Ei virheitä.

Kyllä tämän perusteella voi toisenkin Doctor Brewn oluen ostaa. Tuoreena voi olla huomattavasti humalan hekumallisempi, tai sitten ei. Joka tapauksessa varsin toimiva ööli, joskin ruma kuin peilikuva vappuaamuna.

Kommentit

Lähetä kommentti

Jos odotat jonkinlaista vastausta, älä ole vässykkä vaan käytä nimeäsi.