All In Brewing / Beerbliotek Whoop Ass!

Whoop Ass!
Panimo: All In Brewing / Beerbliotek
Maa: Ruotsi

Alkoholia: 3,5%
Tyyli: Berliner Weisse

Pisteet: 4/5
Lyhyesti: Maukas, mehukas ja raikas berliner weisse.

Ruotsissa on oluen kaupparaja vielä älyttömämpi kuin Suomessa. Siksi ruotsalaisilla panimoilla on intoa tehdä miedompia oluita ja siksipä niitä on hyvä saada myös Suomeen hyllyille silloin kun hyviä on tarjolla. Göteborgilaisen Beerbliotekin tuotteita onkin tullut ainakin Pien-kaupan hyllyille viime aikoina. Tämä tölkitys on tehty yhteistyönä toisen Göteborgilaisen eli All In Brewingin kanssa.

Myönnettäköön, otin tämän matkaani ainakin osittain nimen takia. "Open a can of whoop ass!" on amerikkalainen ilmaisu, joka tarkoittaanee karkeasti samaa kuin "Kohta lätty lätisee." Niinpä on suorastaan ilmiselvä vitsi, jos oluttaan saa tölkitettyä, nimetä se nimellä Whoop Ass!

Toinen syy on tietysti se, että hyvää berliner weissea ei edelleenkään liikoja myynnissä pyöri. Yleensä vierastan korostetun maustettuja versioita gosesta tai berliner weissesta, mutta Whoop Assin mausteina on kuivahumaloinnin lisäksi pelkkä perinteinen witbier-mauste appelsiininkuori.

Samea vaaleankeltainen olut. Ei juuri vaahtoa nopean ensi kohahduksen jälkeen. Tuoksussa kosteaa ruohoisuutta, sellaista leikattua nurmikkoa. Pellettimäisyyttä. Makeahkoa mandariinia, maitohappoisuutta.

Erittäin pehmeä ja täyteläinen vahvuisekseen. Kevyt siis, muttei yhtään vetinen. Mehukas, appelsiininen, kepeästi hapan. Kuivahumaloinnin aromit tukevat menoa upeasti. Tasapaino elementtien välillä toimii ja raikas makean mehuinen tunnelma ottaa hyvän vastapallon happamuudesta. Ei yritä liikaa. Herkullinen. Yksi maukkaimmista berliner weisseista mitä on tullut vastaan. Hieno! Olisipa kesä, joisin näitä monta. 4/5

Kommentit